Tu je návod na thajskú polievku v slovenčine:
Potrebné ingrediencie:
- 1 polievková lyžica rastlinného oleja
- 1 cibuľa, nasekaná na kusy
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 čajová lyžička červenej thajskej kari pasty
- 400 ml kokosového krému
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 kusy citrónovej trávy, stlačené po stranách a nakrájané na väčšie kusy
- 3-4 listy limetky
- 200 g kuracieho mäsa alebo kreviet, nakrájaného na kusy
- 100 g húb, nakrájaných na plátky
- 1 čajová lyžička rybacej omáčky
- 1 čajová lyžička cukru
- Soľ a korenie podľa chuti
- Korenie: pálivá thajská čili, nasekaná sladká kukurica v sladkokyslom nálevu alebo pálivá sójová omáčka
Thajská polievka
Popis postupu:
- Na sporáku rozohrejte olej v hrnci a pridajte nasekanú cibuľu. Osmažte ju, až kým nezíska zlatistú farbu.
- Pridajte nasekaný cesnak a červenú kari pastu. Orestujte niekoľko minút, aby sa chute dobre spojili.
- Potom pridajte kokosový krém, zeleninový vývar, citrónovú trávu a listy limetky. Nechajte polievku variť približne 10 minút na strednom ohni.
- Následne pridajte kuracie mäso alebo krevety a huby. Pokračujte vo varení, kým nie sú mäsové ingrediencie riadne prepečené.
- Na záver pridajte rybaciu omáčku, cukor, soľ a korenie podľa vlastnej chuti.
- Servírujte teplú polievku s kúskami čili papričky, nakrájanou sladkou kukuricou v sladkokyslom náleve alebo s pikantnou sójovou omáčkou.
Verím, že vám táto thajská polievka zachutí! Prajem dobrú chuť!