Recept na tiramisu bez vajíčok:
Zloženie:
- 200 g panettone (alebo piškóty)
- 240 ml silnej kávy (napríklad espresso)
- 60 ml rumu
- 250 g mascarpone
- 60 g cukru
- 240 ml smotany na šľahanie (studená)
- Kakaový prášok na posypanie
Tiramisu bez vajec
Príprava:
- Na začiatku pripravte kávu a nechajte ju vychladnúť. Následne ju spojte s rumom.
- V miske zmiešajte mascarpone s cukrom do hladkej zmesi.
- V inej miske šľahajte smotanu a potom opatrne zapracujte do mascarpone s cukrom.
- Ak sa rozhodnete pre panettone, nakrájajte ho na plátky asi 1 cm hrubé. Ak používate piškóty, stačí ich pripraviť.
- Do pohárov (alebo formy na tiramisu) vrstvite postupne: plátky panettone (alebo piškóty) namočené v kávovom roztoku s rumom a vrstvu mascarpone zmesi. Tento postup opakujte, kým nespotrebujete všetky ingrediencie, pričom posledná vrstva by mala byť z mascarpone.
- Nechajte tiramisu minimálne 2 hodiny odpočívať v chladničke, najlepšie však cez noc.
- Pred servírovaním posypte vrchnú časť kakaovým práškom.
- Vaše tiramisu je pripravené na podávanie!