Recept na domáci kečup
Recept na domáci kečup jednoduchoa rýchlo. Blíži sa nám pomaly zima a zelenina je ideálna na domáci kečup. Tak poďme si ho spolu pripraviť.
Pre tento recept na domáci kečup budeme potrebovať:
- 1kg paradajok
- 2ks menších jabĺk
- 1 cibuľa
- 75 ml octu
- 3ks zelenej papriky
- 5-6 ks klinčekov
- 1 ČĽ sladkej papriky
- 75 gramov trstinového cukru
- 1 ČL mletej škorice
- 1 PĽ soli
Recept na domáci kečup príprava
Paradajky si dôkladne očistíme, nakrájame a dáme do vysokej nádoby v ktorej ich budeme variť. Nezabudnite do vysokého hrnca následné pridať nakrájanú zelenú papriku.
Po pridaní paradajok a papriky pridáme aj jablká ktoré si na tenko nakrájame. Buď mesiačiky alebo na malé jemné kočky. Je to na Vás ako si to nakrájajte.
A ukončíme to na jemno nakrájanou cibuľkou. Už je potrebné pridať len soľ, ocot, cukor, sladkú papriku, škoricu a rozdrvené klinčeky. Podlejeme trochou vody a varíme kým všetko nezmäkne. Následne to všetko rozmixujeme a neskôr prepasírujeme aby sme sa zabavili prebytočných jadierok a ďalších veci, čo nechceme mať v kečupu.
Takto pripravený kečup je skvelý a dokonalý. Už nám zostáva len kečup zavariť. Teda sterilizovať.
Sterilizovať budeme vo vyššom hrnci tak aby boli naše fľašky alebo sklenené fľašky zaliate vodou do výšky 3/4. Povaríme približne+- 10 minút. Potom dáme fľašky na hrubú utierku dole vŕškom. Ak nič nepriesaka, tak máte vyhraté.
A ja Vám už želám dobrú chuť priatelia.
[penci_recipe]