Chutná Vareška

Recept na domáci kečup

Recept na domáci kečup

Recept na domáci kečup jednoduchoa rýchlo. Blíži sa nám pomaly zima a zelenina je ideálna na domáci kečup. Tak poďme si ho spolu pripraviť.

 

Pre tento recept na domáci kečup budeme potrebovať:

  • 1kg paradajok
  • 2ks menších jabĺk
  • 1 cibuľa
  • 75 ml octu
  • 3ks zelenej papriky
  • 5-6 ks klinčekov
  • 1 ČĽ sladkej papriky
  • 75 gramov trstinového cukru
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 PĽ soli

 

Recept na domáci kečup príprava

Paradajky si dôkladne očistíme, nakrájame a dáme do vysokej nádoby v ktorej ich budeme variť. Nezabudnite do vysokého hrnca následné pridať nakrájanú zelenú papriku.

Po pridaní paradajok a papriky pridáme aj jablká ktoré si na tenko nakrájame. Buď mesiačiky alebo na malé jemné kočky. Je to na Vás ako si to nakrájajte.

A ukončíme to na jemno nakrájanou cibuľkou. Už je potrebné pridať len soľ, ocot, cukor, sladkú papriku, škoricu a rozdrvené klinčeky. Podlejeme trochou vody a varíme kým všetko nezmäkne. Následne to všetko rozmixujeme a neskôr prepasírujeme aby sme sa zabavili prebytočných jadierok a ďalších veci, čo nechceme mať v kečupu.

Takto pripravený kečup je skvelý a dokonalý. Už nám zostáva len kečup zavariť. Teda sterilizovať.

Sterilizovať budeme vo vyššom hrnci tak aby boli naše fľašky alebo sklenené fľašky zaliate vodou do výšky 3/4. Povaríme približne+- 10 minút. Potom dáme fľašky na hrubú utierku dole vŕškom. Ak nič nepriesaka, tak máte vyhraté.

A ja Vám už želám dobrú chuť priatelia.

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *