Lečo s ačokčou je tradičná slovenská jedlo, ktorá obsahuje rôzne zeleniny a papriky, varené spolu so základnými ingredienciami. Tu je jednoduchý recept na prípravu:
Potrebujete:
- 1 veľkú cibuľu, nakrájanú na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 červenú papriku, nakrájanú na prúžky
- 1 zelenú papriku, nakrájanú na prúžky
- 2 paradajky, nakrájané na kocky
- 1 párky, nakrájané na plátky
- 1 lyžicu paradajkového pretlaku
- 1 lyžicu sladkej mletej papriky
- Soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice rastlinného oleja
Postup:
- Na panvici s hrubým dnom zohrejte olej a opražte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezosklovatia.
- Pridajte nakrájanú papriku a dusíme ich spolu, až kým sa paprika zmäkne.
- Pridajte paradajky a párky. Ďalej varíme asi 5 minút.
- Pridajte pretlak a mletú papriku. Premiešajte a varíme ešte ďalších 10-15 minút.
- Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
Lečo s ačokčou je obľúbeným jedlom, ktoré sa podáva s chlebom alebo prílohou ako ryža či zemiaky. Užite si túto tradičnú slovenskú pochúťku!