Lečo s ačokčou (fotorecept)

Lečo s ačokčou je tradičná slovenská jedlo, ktorá obsahuje rôzne zeleniny a papriky, varené spolu so základnými ingredienciami. Tu je jednoduchý recept na prípravu:

Potrebujete:

  • 1 veľkú cibuľu, nakrájanú na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 červenú papriku, nakrájanú na prúžky
  • 1 zelenú papriku, nakrájanú na prúžky
  • 2 paradajky, nakrájané na kocky
  • 1 párky, nakrájané na plátky
  • 1 lyžicu paradajkového pretlaku
  • 1 lyžicu sladkej mletej papriky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice rastlinného oleja

Postup:

  1. Na panvici s hrubým dnom zohrejte olej a opražte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezosklovatia.
  2. Pridajte nakrájanú papriku a dusíme ich spolu, až kým sa paprika zmäkne.
  3. Pridajte paradajky a párky. Ďalej varíme asi 5 minút.
  4. Pridajte pretlak a mletú papriku. Premiešajte a varíme ešte ďalších 10-15 minút.
  5. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.

Lečo s ačokčou je obľúbeným jedlom, ktoré sa podáva s chlebom alebo prílohou ako ryža či zemiaky. Užite si túto tradičnú slovenskú pochúťku!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *