Parené buchty s čučoriedkami

Parené buchy miluje celá naša rodina. Vždy pri doparení čakajú deti aby si mohli zoprať prvú buchtu.
Ja ich niekedy plním ale niekedy robím menšie buchtičky, ktoré poslievam uvarenými čučoridekami, alebo ovocným mixom a navrch ozdovým čerstvými čučoriedkami.

 

Verím, že sa vám môj recept bude páčiť a že mi nižšie v komentári dáte vedieť, či vám jedlo chutilo, prípadne čo by ste vylepšili. Ďakujem krásne a varte s láskou priatelia moji.

Parené buchty s čučoriedkami

Kysnuté knedle s čučoriedkami a tvarohom | Veronika Bušová | Kuchyna Lidla

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 30 g droždia
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • 200 g čučoriedok
  • maslo na potretie buchtiek
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor a soľ.
  2. V malom hrnčeku zohrejte mlieko, aby bolo teplé, nie horúce. Rozdrvte doň droždie a nechajte ho trochu odstáť, dokým nezačne peniť.
  3. Do múky pridajte penivé droždie, vajcia a teplé mlieko. Všetko dôkladne premiešajte, až kým nezískate hladké cesto. Ak je cesto príliš suche, postupne pridajte trochu mlieka.
  4. Cesto nechajte vykysnúť na teplom mieste, prikryté utierkou, asi hodinu.
  5. Vykysnuté cesto rozdelte na menšie kúsky a každý kúsok rukou naplňte čučoriedkami. Urobte z nich gule a dajte ich na plech vyložený papierom na pečenie, medzi nimi nechajte dosť miesta, aby sa mohli ešte rozšíriť.
  6. Buchty nechajte ešte chvíľu odpočívať, aby trochu narástli.
  7. Ohrejte rúru na 180 °C a potom vložte plech so buchtami. Pečte ich približne 20 – 25 minút, kým nenabudnú zlatistú farbu.
  8. Po upečení ich môžete ešte potrieť rozpusteným maslom a posypať práškovým cukrom.
  9. Dobrú chuť!

 

Ak budete mať nejaké otázky alebo pripomienky k receptu, neváhajte napísať do komentárov. Prajem vám príjemné varenie a dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *