Tu je návod na „tmavý divinový vývar“ v slovenčine:
Suroviny:
- 500 g tmavého hovädzieho mäsa (napríklad kostky na guláš)
- 1 cibuľa
- 2 kusy mrkvy
- 1 koreň petržlenu
- 1 kúsok zeleru
- 2 bobkové listy
- 3-4 guľôčky nového korenia
- 6-8 guľôčok čierneho korenia
- soľ na dochutenie
- voda
Tmavý divinový vývar
Pokyny:
- Mäso umyte pod tečúcou vodou a osušte ho.
- Cibuľu očistite a nakrájajte na malé kocky.
- Mrkvu, petržlen a zeler očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
- Do hrnca vložte kúsky mäsa, cibuľu a zalejte vodou tak, aby bolo mäso úplne ponorené.
- Pridajte nakrájanú zeleninu, bobkové listy, nové korenie a čierne korenie. Dochutíme soľou podľa vlastnej preferencie.
- Priveďte k varu a následne znížte teplotu. Nechajte variť asi 2 hodiny, kým sa mäso nezmäkne a vývar nezíska sýtu chuť a farbu.
- Počas varenia odstraňujte penu, ktorá sa vytvára na povrchu.
- Hotový vývar preceďte a uložte mäso a zeleninu. Môžu byť využité ako základ pre ďalšie pokrmy.
- Použite tmavý divinový vývar ako základ pre polievky, omáčky alebo ho zamrazte na neskoršie využitie.
Tento tmavý divinový vývar prinesie bohatú chuť a hĺbku vašim jedlám. Prajeme dobrú chuť!
2) Tmavý divinový vývar
Tmavý divinový vývar je výborným základom pre rôzne pokrmy a omáčky, ktoré obohatia váš kulinársky zážitok.
Tento návod vám poskytne informácie, ako pripraviť chutný vývar z diviny, ktorý osloví aj tých najnáročnejších labužníkov. Pripravte si všetky potrebné suroviny a pripravte sa na zážitok z autentického varenia plného arómy.
Na tmavý divinový vývar budete potrebovať:
- 1 kg divinového mäsa (napríklad srnčie alebo diviačie)
- 2 veľké cibule
- 2 kusy mrkvy
- 1 kus petržlenu
- 2 strúčiky cesnaku
- 3-4 bobkové listy
- 1-2 vetvičky tymiánu
- 1 čierne korenie
- soľ na dochutenie
- 3 litre vody
Príprava tmavého divinového vývaru
Postupujte podľa týchto jednoduchých krokov, aby ste pripravili fantastický tmavý divinový vývar:
- Najprv dôkladne umyte divinové mäso a nakrájajte ho na väčšie kusy.
- Cibuľu a cesnak nasekajte na jemné kúsky a mrkvu s petržlenom na kolieska.
- V hrnci na strednom ohni opečte cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistý nádych.
- Pridajte divinové mäso a opražte zo všetkých strán.
- Následne pridajte mrkvu, petržlen, bobkové listy, tymián a čierne korenie.
- Všetko zalejte vodou a pridajte soľ. Nechajte zovrieť a následne varte na miernom ohni asi 2-3 hodiny.
- Po uvarení precedte vývar cez jemné sitko, aby ste odstránili pevné časti.
Záver
Váš tmavý divinový vývar je pripravený! Tento vývar môžete využiť ako základ pre polievky, omáčky alebo si ho vychutnať samostatne s čerstvým pečivom. Vychutnajte si hĺbku chuti a arómu, ktorú prinesie do vašich jedál!