Tortové oplátky plnené salkom

Aké skvelé tvarohové oplatky plnené sladkým salkom! Tu máte jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 200 g tvarohu
  • 50 g práškového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 100 g jemných salkov
  • šťava z polovice citróna
  • 10 ks oplatkových plátov

 

Tortové oplátky plnené salkom

Postup:

  1. V mise si zmiešajte tvaroh, práškový cukor a vanilkový cukor, až kým nevznikne hladká hmota.
  2. Potom pridajte jemné salká a citrónovú šťavu a dôkladne premiešajte.
  3. Rozložte oplatkové pláty na čistý a suchý povrch.
  4. Vložte na každý plát 1-2 lyžičky cesta z tvarohovej hmoty a rovnomerne rozotrite.
  5. Potom oplatkové pláty zložte na polovicu, takže tvarohová hmota bude uzavretá vo vnútri.
  6. Nechajte oplatky vychladnúť a postupujte podľa inštrukcií na balení oplatkových plátov, ako ich dokažete korektne spojiť.

Tieto oplatky sú lahodné a dokonale sladké. Môžete ich servírovať samotné alebo ako príspevok k vybraným dezertom. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 balenie tortových oplátok
  • 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka (salko)
  • 100 g masla (môže byť aj rastlinný margarín)
  • 100 g mletých orechov (vlašských alebo lieskových) – voliteľné
  • 1 vanilkový cukor (hladká alebo vanilková príchuť)
  • 50 g kakao (pre tmavú verziu, voliteľné)
  • Čokoládová poleva alebo posýpka na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava plnky:

    • V miske si zmäkčené maslo zmiešajte s kondenzovaným mliekom. Pomocou elektrického mixéru miešajte, kým sa ingrediencie dôkladne nespoja a nevznikne hladká hmota.
    • Ak chcete, môžete pridať aj mleté orechy a vanilkový cukor pre lepšiu chuť. Dôkladne premiešajte.
  2. Plnenie oplátok:

    • Na čistý povrch si pripravte tortové oplátky. Na prvú oplátku naneste rovnomernú vrstvu plnky (asi 2–3 lyžice).
    • Pre ďalšiu oplátku opäť naneste plnku a takto pokračujte, kým nespotrebujete všetky oplátky a plnku.
    • Poslednú oplátku potrite plnkou z vrchu a na bokoch, ak to chcete.
  3. Chladenie:

    • Tortu z oplátok obalte do potravinovej fólie alebo ju zabaľte do plechu a nechajte ju v chladničke aspoň 4 hodiny (najlepšie cez noc), aby sa oplátky nasiakli plnkou a torta sa spojila.
  4. Ozdoba a podávanie:

    • Pred podávaním môžete tortu ozdobiť čokoládovou polevou alebo rôznymi posýpkami.
    • Nakrájajte na porcie a podávajte.

Dobrú chuť! Tortové oplátky plnené salkom sú skvelým dezertom na rôzne oslavy, rodinné stretnutia alebo ako niečo sladké k väčšiemu jedlu.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *