Dark Mode Light Mode

Tortové oplátky plnené salkom

Tortové oplátky plnené salkom Tortové oplátky plnené salkom
Tortové oplátky plnené salkom

Ako skvelé tvarohové oplátky naplnené sladkým kondenzovaným mliekom! Tu je jednoduchý postup:

Suroviny:
  • 200 g tvarohu
  • 50 g práškového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 100 g jemného kondenzovaného mlieka
  • šťava z polovice citrónu
  • 10 kusov oplatkových plátov

 

Oplatky s kondenzovaným mliekom

Postup na prípravu:
  1. V širokej miske dôkladne spojte tvaroh, práškový cukor a vanilkový cukor, až kým nevznikne hladká zmes.
  2. Potom pridajte jemné kondenzované mlieko a citrónovú šťavu a všetko dobre zamiešajte.
  3. Rozložte oplatkové pláty na čistý a suchý povrch.
  4. Na každú plátku aplikujte 1-2 lyžičky pripraveného tvarohového krému a rovnomerne ho rozprestrite.
  5. Následne prehnite oplatkové pláty na polovicu, aby sa tvarohová zmes uzatvorila vo vnútri.
  6. Nechajte oplatky odpočívať a riaďte sa inštrukciami na obale oplatkových plátov, ako ich správne spojiť.

Tieto oplatky sú delikátne a ideálne sladké. Môžete ich podávať samostatne alebo ako súčasť vybraných dezertov. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Tortové oplátky plnené salkom - 2

2) Tortové oplátky plnené salkom

Suroviny:

  • 1 balenie tortových oplátok
  • 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka (salko)
  • 100 g masla (prípadne rastlinného margarínu)
  • 100 g mletých orechov (vlašských alebo lieskových) – voliteľné
  • 1 vanilkový cukor (hladká alebo vanilková príchuť)
  • 50 g kakaa (pre tmavší variant, voliteľné)
  • Čokoládová poleva alebo posýpka na dekoráciu (voliteľné)
Postup na prípravu:
  1. Príprava plnky:

    • V miske si zmäknuté maslo zmiešajte s kondenzovaným mliekom. Pomocou elektrického mixéra premiešajte, kým sa ingrediencie dôkladne nespoja a nevytvorí sa hladká hmota.
    • Môžete pridať aj mleté orechy a vanilkový cukor pre obohatenie chutí. Dôkladne zamiešajte.
  2. Plnenie oplátok:

    • Na čistý povrch si pripravte tortové oplátky. Na prvú oplátku naneste rovnomernú vrstvu plnky (približne 2–3 lyžice).
    • Na druhú oplátku opäť naneste plnku a pokračujte tak, až kým nespotrebujete všetky oplátky a plnku.
    • Poslednú oplátku potrite plnkou z vrchu a po stranách, ak si to želáte.
  3. Chladenie:

    • Tortu z oplátok zabaľte do potravinovej fólie alebo ju umiestnite do nádoby a nechajte ju v chladničke najmenej 4 hodiny (ideálne cez noc), aby sa oplátky nasiakli plnkou a torta sa zozbierala.
  4. Ozdobenie a servírovanie:

    • Pred podávaním môžete tortu ozdobiť čokoládovou polevou alebo rôznymi posýpkami.
    • Následne nakrájajte na porcie a podávajte.

Prajem výbornú chuť! Tortové oplátky plnené kondenzovaným mliekom sú skvelým dezertom na rôzne oslavy, rodinné stretnutia alebo ako sladký záver k väčšiemu jedlu.

Držte krok s modernou gastronómiou

Stlačením tlačidla na odber potvrdzujete, že ste si prečítali a súhlasíte s našim Pravidlami používania
View Comments (2) View Comments (2)
  1. Tento recept na tvarohové oplatky plnené salkom je jednoducho fantastický! Už sa nemôžem dočkať, kedy ho vyskúšam. Mám rád sladké dezerty a myslím si, že táto kombinácia tvarohu a salká bude dokonalá. Príprava vyzerá veľmi jednoduchá, čo je pre mňa obrovské plus, pretože nie som najlepší kuchár. Myslím si, že aj moje deti to budú milovať! Určite ich zapojím do prípravy, aby sa naučili niečo nové. Možno im pomôžem aj pri zdobení na konci, aby to vyzeralo ešte lákavejšie. Teším sa na tú lahodnú chuť a verím, že sa oplatky podaria na prvý pokus! Takisto si myslím, že sú ideálne aj na oslavy alebo rodinné stretnutia. Každý ich určite ocení a zaručene zmiznú rýchlo z taniera! Mám pocit, že tieto oplatky budú hviezdou našich dezertov!

    1. Súhlasím s tebou Kocúr15! Tieto tvarohové oplatky sú super nápad a ja už mám chuť ich vyskúšať tiež. Hlavne ma láka ten jednoduchý recept bez zložitých ingrediencií. Doma máme vždy tvaroh a salko po ruke, takže stačí len ísť do obchodu po oplátky a môžem začať piecť. Myslím si, že tento dezert poteší aj moju mamu – má rada všetko sladké! A práca s deťmi pri príprave je vždy zábavná; urobíme si rodinný deň plný smiechu a varenia! Počula som aj o možnosti pridať orechy do plnky – to by mohlo byť skvelé pre tých, ktorí majú radi chrumkavé textúry. Nezabudnem ich ozdobiť čokoládovou polevou; myslím si, že to pridá tomu správnemu šmrncu! Určite dám vedieť výsledok!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Previous Post
Jahodový koláč so želatinou

Jahodový koláč so želatinou

Next Post
Slané pečivo s plesňovým syrom

Slané pečivo s plesňovým syrom