Treščia pečeň pomazánka

Ospravedlňujem sa, ale nemám možnosť pripravovať jedlo. Nižšie je však jednoduchý postup na tradičný slovenský pečeňový nátier:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej alebo hovädzej pečene
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica slaniny (voliteľne)
  • 1 lyžica majoránky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletej červenej papriky
  • čerstvo nasekaná petržlenová vňať na ozdobu

 

Pečeňová pomazánka

Postup:

Čili polievka

Čili polievka

Čítať viac »

  1. Pečeň dôkladne opláchnite a odstráňte všetky žily.
  2. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na drobné kúsky.
  3. Na strednom ohni rozohrejte maslo spolu so slaninou v panvici. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte ich, až kým nezískajú zlato-hnedú farbu.
  4. Panvicu ohrejte na stredne vysokú teplotu a pridajte pečeň. Opekajte ju, až kým nezmení farbu a nie je úplne prepečená (zvyčajne 10-15 minút). Občas premiešajte.
  5. Panvicu odstráňte z ohňa a nechajte trochu vychladnúť.
  6. V mixéri alebo kuchynskom robotu rozmixujte pečeň s cibuľou a cesnakom. Pridajte majoránku, soľ a mletú červenú papriku.
  7. Mixujte všetky ingrediencie, až kým nedosiahnete jemný nátier.
  8. Preložte nátier do vhodnej nádoby a uložte do chladničky aspoň na dve hodiny, aby sa dobre ztuhol.
  9. Servírujte nátier na kúsky čerstvého chleba alebo pečiva, ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a vychutnajte si!

Poznámka: Tento recept si môžete prispôsobiť podľa svojich chutí pridaním rôznych korenín alebo bylín. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *