Tuniaková omeleta

Tuniaková omeleta je nenáročný pokrm, ktorý pozostáva z vaječnej zmesi opraženej na panvici. Základný recept na omeletu obsahuje rozšľahané vajcia, soľ a korenie, pričom môžete pridať aj mlieko alebo smotanu. Omeletu môžete obohatiť rôznymi prísadami, ako sú zelenina, syr, údené mäso alebo bylinky.

Na prípravu tuniakovej omelety budete potrebovať:

  • 4 vajcia
  • 1 konzervu tuniaka vo vode
  • 1/4 cibule, nakrájanej na tenké plátky
  • 1/4 papriky, nakrájanej na tenké plátky
  • 50 g strúhaného syra (napríklad eidam alebo čedar)
  • Soľ a korenie podľa preferencií
  • maslo alebo olej

 

Tuniaková omeleta

  1. Najprv v miske rozšľahajte vajcia a ochuťte ich soľou a korením podľa vlastnej chuti.
  2. Na panvici rozohrejte maslo alebo olej, potom pridajte nakrájanú cibuľu a papriku. Opražte ich, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Do panvice pridajte tuniaka vo vode a dôkladne premiešajte s cibuľou a paprikou. Varte 1-2 minúty, kým sa tuniak nezohreje.
  4. Rozšľahané vajcia nalejte do panvice a rovnomerne ich rozotrite.
  5. Omeletu varte na strednom ohni, kým sa z vrchu takmer nezatuhne.
  6. Na omeletu nasypte strúhaný syr a prikryte pokrievkou. Varte ďalšie 1-2 minúty, kým sa syr neroztaví a omeleta zatuhne.
  7. Omeletu opatrne otočte na panvici a varte ešte asi 1 minútu, alebo kým nezhnedne.

Podávajte horúcu posypanú čerstvými bylinkami. Môžete ju doplniť šalátom alebo čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

 

Tuniaková omeleta - 2

2) Tuniaková omeleta

Omeleta je vynikajúce jedlo, ktoré sa dá pripraviť na množstvo spôsobov. Dnes vám ponúkame unikátny recept na tuniakovú omeletu, ktorá je nielen lahodná, ale aj jednoduchá na realizáciu. Môžete ju týmto spôsobom servírovať na raňajky, obed či večeru a určite si ju obľúbite!

Predtým, než sa pustíme do varenia, pripravte si nasledujúce suroviny:

  • 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave
  • 4 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 1 paprika
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na smaženie
  • Trochu nastrúhaného syra (voliteľné)

 

Recept: poleva na medovniky

Recept: poleva na medovniky

Čítať viac »

Postup na prípravu tuniakovej omelety

1. Najskôr si nakrájajte cibuľu a papriku na malé kocky. Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu. Restujte, kým nezíska zlatistú farbu.

2. Potom pridajte nakrájanú papriku a smažte ďalšie 2-3 minúty, aby zmäkla.

3. Medzitým si vo väčšej miske rozbijte vajcia a dobre ich vyšľahajte. Potom pridajte osoleného a okoreneného tuniaka a všetko dôkladne premiešajte.

4. Nalejte zmes na panvicu so zeleninou a nechajte piecť na strednom ohni, kým okraje nezačnú odchádzať od panvice.

5. Pomocou lopatky opatrne preklopte omeletu a nechajte ju ešte chvíľu opiecť na druhej strane. Môžete tiež pridať nastrúhaný syr na vrch a nechať ho roztopiť.

6. Omeletu servírujte horúcu s čerstvým chlebom alebo zeleninovým šalátom. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Zaneta42 píše:

    Vďaka za super recept! Určite vyskúšam.

  2. Nitra Imrich píše:

    Skvelý nápad na ľahkú a rýchlu večeru, ďakujem!

  3. Dusan Svobodova píše:

    Omeleta je skvelý pokrm, rada vyskúšam aj tento recept.

  4. Sidor Ela píše:

    Mňam, omeleta s tuniakom znie skvele, už sa neviem dočkať, kým ju vyskúšam!