Tuniaková omeleta

Tuniaková omeleta je jednoduchým pokrmom, ktorý sa skladá z vaječnej zmesi usušenej na panvici. Základný recept na omeletu zahŕňa rozšľahané vajcia, soľ a korenie a niekedy sa môžu pridať aj mlieko alebo smotana. Omeletu potom môžete doplniť rôznymi ingredienciami, ako sú zelenina, syr, uzené mäso alebo bylinky.

Na prípravu tuniakovej omelety budete potrebovať:

  • 4 vajcia
  • 1 konzervu tuniaka vo vode
  • 1/4 cibule, nakrájanej na tenké plátky
  • 1/4 papriky, nakrájanej na tenké plátky
  • 50 g strúhaného syra (napríklad eidam alebo čedar)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • maslo alebo olej 

 

Tuniaková omeleta

  1. Najprv rozšľahajte vajcia v miske a osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. Na panvici rozohrejte maslo alebo olej a pridajte nakrájanú cibuľu a papriku. Opražte ich, kým nezarumenia.
  3. Pridajte tuniaka vo vode a premiešajte s cibuľou a paprikou. Varte 1-2 minúty, kým tuniak nezahreje.
  4. Pridajte rozšľahané vajcia do panvice a rovnomerne ich rozotrite.
  5. Varte omeletu na strednom ohni, kým sa zvrchu takmer neztuhne.
  6. Posypte omeletu strúhaným syrom a pridajte pokrievku. Varte ďalších 1-2 minúty, kým sa syr neroztaví a omeleta zatuhne.
  7. Opatrne otočte omeletu na panvici a varte ešte približne 1 minútu, alebo kým nezhnedne.

Podávajte teplú s posypom čerstvými bylinkami. Môžete ju doplniť šalátom alebo pečivom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *