Tuniaková omeleta je jednoduchým pokrmom, ktorý sa skladá z vaječnej zmesi usušenej na panvici. Základný recept na omeletu zahŕňa rozšľahané vajcia, soľ a korenie a niekedy sa môžu pridať aj mlieko alebo smotana. Omeletu potom môžete doplniť rôznymi ingredienciami, ako sú zelenina, syr, uzené mäso alebo bylinky.
Na prípravu tuniakovej omelety budete potrebovať:
- 4 vajcia
- 1 konzervu tuniaka vo vode
- 1/4 cibule, nakrájanej na tenké plátky
- 1/4 papriky, nakrájanej na tenké plátky
- 50 g strúhaného syra (napríklad eidam alebo čedar)
- Soľ a korenie podľa chuti
- maslo alebo olej
Tuniaková omeleta
- Najprv rozšľahajte vajcia v miske a osolte a okoreňte podľa chuti.
- Na panvici rozohrejte maslo alebo olej a pridajte nakrájanú cibuľu a papriku. Opražte ich, kým nezarumenia.
- Pridajte tuniaka vo vode a premiešajte s cibuľou a paprikou. Varte 1-2 minúty, kým tuniak nezahreje.
- Pridajte rozšľahané vajcia do panvice a rovnomerne ich rozotrite.
- Varte omeletu na strednom ohni, kým sa zvrchu takmer neztuhne.
- Posypte omeletu strúhaným syrom a pridajte pokrievku. Varte ďalších 1-2 minúty, kým sa syr neroztaví a omeleta zatuhne.
- Opatrne otočte omeletu na panvici a varte ešte približne 1 minútu, alebo kým nezhnedne.
Podávajte teplú s posypom čerstvými bylinkami. Môžete ju doplniť šalátom alebo pečivom. Dobrú chuť!