Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou a uhorkou

**Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou**

  • 1 plechovka tuniaka vo vlastnej šťave (približne 150 g), dobre odkvapkaná
  • 2-3 vajcia, uvarené natvrdo a nakrájané na kusy
  • 1 veľká uhorka, narezaná na drobné kocky
  • 1 paradajka, narezaná na malé kocky
  • 1/4 cibule, jemne nasekaná
  • 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek (petržlen, kôpor, bazalka), podľa preferencie
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 lyžica gréckeho jogurtu (alebo kyslej smotany)
  • Čerstvo mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
  • Plátky chleba na servírovanie (voliteľné)

Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou

  1. V miske skombinujte odkvapkaného tuniaka, nakrájané vajcia, uhorku, paradajku a cibuľu.
  2. Pridajte nasekané bylinky podľa vašich chutí. Klasicky sa používa petržlen, ale môžete skúsiť aj iné bylinky podľa vlastného uváženia.
  3. Do zmesi zamiešajte majonézu a grécky jogurt (kyslú smotanu). Tieto zložky dodajú šalátu lahodnú krémovú konzistenciu a osviežujúcu chuť.
  4. Dôkladne premiešajte všetky ingrediencie, aby sa krémový dressing rovnomerne rozložil a obalil všetko.
  5. Ochutnajte a pridajte čerstvo mleté čierne korenie a soľ podľa vašich predstáv.
  6. Servírujte tuniakový šalát ako chutnú a výživnú pochúťku. Môžete ho podávať osamote alebo s plátkami čerstvého chleba.

Tuniakový šalát s vajičkom a zeleninou-2

2) Tuniakový šalát s vajičkom a zeleninou

Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou predstavuje výborný spôsob, ako si pripraviť chutný a výživný pokrm. Tento šalát je perfektný na obed či večeru a jeho príprava je veľmi jednoduchá. V nasledujúcom recepte sa dozviete, aké ingrediencie budete potrebovať a aký postup zvoliť pri príprave tohto lahodného jedla.

Ingrediencie na tuniakový šalát

Na prípravu tohto skvelého tuniakového šalátu vám budú potrebné nasledujúce suroviny:

Makový koláč s pudingom

Makový koláč s pudingom

Čítať viac »

  • 1 plechovka tuniaka (v oleji alebo vo vlastnej šťave)
  • 2 vajcia
  • 1 stredne veľká uhorka
  • 1 paradajka
  • 1/2 červenej cibule
  • 1/2 šálky hrášku (zeleného alebo kukurice)
  • 2 lyžice majonézy
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti

Postup prípravy tuniakového šalátu

Na začiatok si pripravte suroviny. Vajcia uvarte natvrdo, nechajte ich vychladnúť a potom nakrájajte na plátky. Medzitým, kým sa vajcia varia, nakrájajte uhorku, paradajku a cibuľu. Vo veľkej miske zmiešajte tuniaka, nakrájanú zeleninu a hrášok. Následne pridajte majonézu a dochuťte soľou a korením. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa suroviny dobre spojili. Na záver pridajte plátky vajíčka navrch na ozdobu. Tuniakový šalát podávajte ihneď, ideálne s celozrnným pečivom alebo chlebom.

Tento jednoduchý tuniakový šalát je nielen zdravý, ale aj lahodný, a určite si ho obľúbite!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Richard19 píše:

    Výborný recept! Tuniakový šalát je obľúbeným jedlom celého nášho tímu. Určite si ho vyskúšajte!

  2. Rastislav Kazimirova píše:

    Milujem tuniakové šaláty a tento recept znie skvele! Určite si ho vyskúšam.

  3. Balasa Ignac píše:

    Skvelý nápad s pridaním gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany. Tento šalát si určite pripravím na obed.