**Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou**
- 1 plechovka tuniaka vo vlastnej šťave (približne 150 g), dobre odkvapkaná
- 2-3 vajcia, uvarené natvrdo a nakrájané na kusy
- 1 veľká uhorka, narezaná na drobné kocky
- 1 paradajka, narezaná na malé kocky
- 1/4 cibule, jemne nasekaná
- 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek (petržlen, kôpor, bazalka), podľa preferencie
- 2 lyžice majonézy
- 1 lyžica gréckeho jogurtu (alebo kyslej smotany)
- Čerstvo mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
- Plátky chleba na servírovanie (voliteľné)
Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou
- V miske skombinujte odkvapkaného tuniaka, nakrájané vajcia, uhorku, paradajku a cibuľu.
- Pridajte nasekané bylinky podľa vašich chutí. Klasicky sa používa petržlen, ale môžete skúsiť aj iné bylinky podľa vlastného uváženia.
- Do zmesi zamiešajte majonézu a grécky jogurt (kyslú smotanu). Tieto zložky dodajú šalátu lahodnú krémovú konzistenciu a osviežujúcu chuť.
- Dôkladne premiešajte všetky ingrediencie, aby sa krémový dressing rovnomerne rozložil a obalil všetko.
- Ochutnajte a pridajte čerstvo mleté čierne korenie a soľ podľa vašich predstáv.
- Servírujte tuniakový šalát ako chutnú a výživnú pochúťku. Môžete ho podávať osamote alebo s plátkami čerstvého chleba.
2) Tuniakový šalát s vajičkom a zeleninou
Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou predstavuje výborný spôsob, ako si pripraviť chutný a výživný pokrm. Tento šalát je perfektný na obed či večeru a jeho príprava je veľmi jednoduchá. V nasledujúcom recepte sa dozviete, aké ingrediencie budete potrebovať a aký postup zvoliť pri príprave tohto lahodného jedla.
Ingrediencie na tuniakový šalát
Na prípravu tohto skvelého tuniakového šalátu vám budú potrebné nasledujúce suroviny:
- 1 plechovka tuniaka (v oleji alebo vo vlastnej šťave)
- 2 vajcia
- 1 stredne veľká uhorka
- 1 paradajka
- 1/2 červenej cibule
- 1/2 šálky hrášku (zeleného alebo kukurice)
- 2 lyžice majonézy
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
Postup prípravy tuniakového šalátu
Na začiatok si pripravte suroviny. Vajcia uvarte natvrdo, nechajte ich vychladnúť a potom nakrájajte na plátky. Medzitým, kým sa vajcia varia, nakrájajte uhorku, paradajku a cibuľu. Vo veľkej miske zmiešajte tuniaka, nakrájanú zeleninu a hrášok. Následne pridajte majonézu a dochuťte soľou a korením. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa suroviny dobre spojili. Na záver pridajte plátky vajíčka navrch na ozdobu. Tuniakový šalát podávajte ihneď, ideálne s celozrnným pečivom alebo chlebom.
Tento jednoduchý tuniakový šalát je nielen zdravý, ale aj lahodný, a určite si ho obľúbite!