Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou
- 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave (cca 150 g), odkvapkané
- 2-3 vajcia, uvařené natvrdo a nakrájené na kúsky
- 1 veľká uhorka, nakrájaná na malé kocky
- 1 paradajka, nakrájaná na malé kocky
- 1/4 cibule, jemne nasekaná
- 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek (petržlen, kôpor, bazalka), podľa chuti
- 2 lyžice majonézy
- 1 lyžica gréckeho jogurtu (alebo kyslej smotany)
- Čerstvo mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
- Plátky chleba, na podávanie (voliteľné)
Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou a uhorkou
- V mise zmiešajte odkvapkaný tuniak, nakrájané vajcia, nakrájanú uhorku, paradajku a cibuľu.
- Pridajte nasekané bylinky podľa svojich preferencií. Klasicky sa používa petržlen, ale môžete experimentovať s inými bylinkami podľa chuti.
- Do zmesi pridajte majonézu a grécky jogurt (alebo kyslú smotanu). Tieto ingrediencie dodajú šalátu krémovú textúru a príjemnú chuť.
- Dôkladne premiešajte všetky suroviny, aby sa krémový dressing rovnomerne rozotrel a obalil všetky ingrediencie.
- Ochutnajte a pridajte čerstvo mleté čierne korenie a soľ podľa svojej chuti.
- Podávajte tuniakový šalát ako chutnú a zdravú pochúťku. Môžete ho podávať samostatne alebo s plátkami čerstvého chleba.