Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou a uhorkou

Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou

  • 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave (cca 150 g), odkvapkané
  • 2-3 vajcia, uvařené natvrdo a nakrájené na kúsky
  • 1 veľká uhorka, nakrájaná na malé kocky
  • 1 paradajka, nakrájaná na malé kocky
  • 1/4 cibule, jemne nasekaná
  • 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek (petržlen, kôpor, bazalka), podľa chuti
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 lyžica gréckeho jogurtu (alebo kyslej smotany)
  • Čerstvo mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
  • Plátky chleba, na podávanie (voliteľné)

 

Tuniakový šalát s vajíčkom a zeleninou a uhorkou

  1. V mise zmiešajte odkvapkaný tuniak, nakrájané vajcia, nakrájanú uhorku, paradajku a cibuľu.
  2. Pridajte nasekané bylinky podľa svojich preferencií. Klasicky sa používa petržlen, ale môžete experimentovať s inými bylinkami podľa chuti.
  3. Do zmesi pridajte majonézu a grécky jogurt (alebo kyslú smotanu). Tieto ingrediencie dodajú šalátu krémovú textúru a príjemnú chuť.
  4. Dôkladne premiešajte všetky suroviny, aby sa krémový dressing rovnomerne rozotrel a obalil všetky ingrediencie.
  5. Ochutnajte a pridajte čerstvo mleté čierne korenie a soľ podľa svojej chuti.
  6. Podávajte tuniakový šalát ako chutnú a zdravú pochúťku. Môžete ho podávať samostatne alebo s plátkami čerstvého chleba.

 

 

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *