Tvarohové lievance

 

Vyskúšajte osvedčený recept na tvarohové lievance, ktoré sú vzdušné, chrumkavé a plné aromatických chutí. Ideálny dezert pre každého nadšenca skvelej kuchyne.

Ak si užívate sladké dezerty, tvarohové lievance predstavujú výbornú voľbu. Tvarohové lievance sú klasickým slovenským pokrmom, ktorý sa vyrába z tvarohu, múky, vajec a cukru. Tieto malé koláčiky sú populárne pre svoju jemnosť a skvelú chuť.

Ak máte chuť na prípravu tvarohových lievancov, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g tvarohu
  • 100 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice cukru
  • pridanie štipky soli
  • olej na smaženie

 

Tvarohové lievance

Postup:

  1. V nádobe rozpučte tvaroh vidličkou, pridajte vajcia, cukor a štipku soli. Dôkladne všetko premiešajte.
  2. Postupne pridávajte múku, aby ste dosiahli hladké cesto. Ak je cesto príliš lepkavé, môžete pridať trochu viac múky.
  3. Na panvici rozohrejte trošku oleja na strednej teplote.
  4. Lyžicou naberajte cesto a kladiete ho na rozohriatu panvicu. Pomocou lyžice môžete formovať cesto do plochých koláčikov.
  5. Vypekajte lievance asi 2-3 minúty z oboch strán, kým nebudú krásne zlatavé.
  6. Hotové tvarohové lievance môžete podávať s lahodnými príchuťami, ako sú džem, čokoládová poleva alebo čerstvé ovocné doplnky.

Tvarohové lievance sú vynikajúce na raňajky, na desiatu alebo ako dezert po hlavnom jedle. Vyskúšajte túto tradičnú slovenskú delikatesu a vychutnajte si jej sladkú chuť.

Zapekané chlebíky

Zapekané chlebíky

Čítať viac »

Tvarohové lievance-2

2) Tvarohové lievance

Tvarohové lievance sú obľúbené jedlo, ktoré môžete pripravovať na raňajky alebo ako dezert. Ich jemná textúra a intenzívna chuť robia z tejto delikatesy skutočne nezabudnuteľný gastronomický zážitok. V nasledujúcom návode sa dozviete, ako pripraviť chutné tvarohové lievance s minimálnym úsilím.

Ingrediencie na tvarohové lievance

Na prípravu tvarohových lievancov budete musieť zabezpečiť nasledujúce suroviny:

  • 250 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 100 g múky
  • 50 g cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • pridanie štipky soli
  • olej na smaženie

Postup na prípravu tvarohových lievancov

Príprava tvarohových lievancov je jednoduchá a rýchla:

  1. V mise zmiešajte tvaroh a vajcia, kým nevznikne hladká hmota.
  2. Pridajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ, potom dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli hladké cesto.
  3. Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote.
  4. Na panvicu kladiete malé množstvá cesta, aby ste vytvorili lievance.
  5. Vyprážajte z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé.

Servírujte teplé, ozdobené ovocím, jogurtom alebo javorovým sirupom. Užite si túto chutnú a výživnú pochúťku!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Justina16 píše:

    Vyzerá to fantasticky! Určite sa pokúsime tento recept vyskúšať.

  2. Kapustova Petra píše:

    Tvarohové lievance sú moje obľúbené jedlo, som veľmi rada, že som našla nový recept na ich prípravu. Teším sa na vyskúšanie!

  3. Adrian Dubovsky píše:

    Recept znie veľmi chutne! Mám rada tvarohové dezerty, určite sa pokúsime tento recept vyskúšať. Ďakujeme!