Tvarohové poháre s lesným ovocím

Tvarohové dezerty s lesným ovocím ..

  • 300 g tvarohu (tvrdého typu)
  • 200 ml šľahačky na šľahanie
  • 3-4 polievkové lyžice práškového cukru (podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička vanilkového aróma
  • Lesné plody podľa vlastného výberu (jahody, maliny, čučoriedky, ríbezle, mrazom sušené alebo čerstvé)
  • Piškóty, krekry alebo orechy na dno pohárov
  • Čerstvá mäta na ozdobenie

Tvarohové dezerty s lesným ovocím

  1. V miske zmiešajte tvaroh, vanilkový extrakt a polovicu práškového cukru. Ochuťte a ak je to nutné, pridajte ešte viac cukru podľa svojich preferencií.
  2. V ďalšej miske vyšľahajte smotanu s druhou polovicu práškového cukru, až kým nebude dostatočne tuhý.
  3. Postupne zapracujte šľahačku do tvarohovej zmesi, pričom opatrne miešajte, aby ste si uchovali ľahkú a krémovú textúru.
  4. Lesné plody opláchnite a jemne osušte. Ak použijete väčšie ovocie (napríklad jahody), nakrájajte ich na malé kúsčky.
  5. Do tvarohovej zmesi vmiešajte lesné plody tak, aby sa rovnomerne rozložili v krému.
  6. Do pohárov dajte piškóty, krekry alebo orechy ako základ. Tento krok nie je povinný, no pridáva stabilitu.
  7. Na piškóty, krekry alebo orechy nalievajte časť tvarohovej zmesi.
  8. Na vrch pridajte ďalšiu vrstvu lesného ovocia.
  9. Opakujte vrstvenie piškót, tvarohovej zmesi a ovocia, až pokým sa nedostanete na vrchnú časť pohára.
  10. Na vrch môžete umiestniť niekoľko kusov lesného ovocia na ozdobenie a ak chcete, aj čerstvú mätu.
  11. Poháre umiestnite do chladničky a nechajte ich aspoň hodinu stuhnúť.
  12. Tvarohové dezerty s lesným ovocím podávajte vychladené. Dobrú chuť!

 

Tvarohové poháre s lesným ovocím - 2

2) Tvarohové poháre s lesným ovocím

Máte chuť na niečo osviežujúce a lahodné?

Tvarohové dezerty s lesným ovocím sú perfektnou voľbou! Tento recept kombinuje jemný tvaroh s bohatou chuťou lesných plodov, čím vytvára dokonale vyvážený dezert, ktorý poteší vaše chuťové poháriky.

Na prípravu týchto úžasných dezertov budete potrebovať:

Zemiaková polievka na kyslo pre deti

Zemiaková polievka na kyslo pre deti

Čítať viac »

  • 500 g jemného tvarohu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • 300 g lesného ovocia (maliny, čučoriedky, jahody)
  • 2 polievkové lyžice medu alebo javorového sirupu
  • čerstvá mäta na ozdobenie

Pokyny na prípravu dezertov

Príprava tvarohových dezertov je veľmi jednoduchá. Najskôr si pripravte tvarohovú zmes. V miske spojte tvaroh, smotanu a práškový cukor, kým nezískate hladkú a krémovú textúru. Pre najlepšie výsledky môžete použiť mixér.

Lesné ovocie umyte a jemne osušte. Ak používate čerstvé jahody, nakrájajte ich na malé kúsky. Ak máte záujem, aby boli poháre ešte pestrejšie, môžete ovocie jemne oslaďovať medom alebo javorovým sirupom.

Teraz je čas na skladanie! V sklenených pohároch alebo transparentných miskách striedajte vrstvu tvarohovej zmesi s vrstvou lesných plodov. Opakujte, kým nevyčerpáte všetky ingrediencie. Na záver ozdobte dezerty čerstvou mätou. Tieto tvarohové dezerty s lesným ovocím sú nielen lahodné, ale aj vizuálne príťažlivé!

Podávajte ich chladené a vychutnajte si každý sústo tejto osviežujúcej pochúťky. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *