Tvarohovo ovocný koláč Kamily Magálovej je obľúbený dezert, ktorý sa hodí nielen na slávnostné príležitosti, ale aj na bežný víkendový obed alebo na rannú kávu. Tento recept je založený na kombinácii jemného tvarohu a čerstvého ovocia, čo mu dodáva sviežosť a lahodnú chuť.
Kamilu Magálovú mnohí poznajú ako žijúcu kuchársku legendu, ktorej recepty sú príkladom jednoduchej, no chutnej kuchyne. Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, ako si pripraviť tento skvostný koláč.
Potrebné ingrediencie:
Na cesto:
- 200 g hladkej múky
- 100 g masla (ľadového)
- 50 g práškového cukru
- 2 žĺtky
- 1 balenie prášku do pečiva
- Štipka soli
Na náplň:
- 500 g tvarohu (najlepšie čerstvého)
- 150 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 250 ml smotany na šľahanie (žltá)
- 1 citrón (šťava a kôra)
Na ovocnú vrstvu:
- 300 g čerstvého ovocia (napr. marhule, jahody, maliny alebo čučoriedky)
- 2 lyžice práškového cukru (podľa chuti)
- 1 lyžička citronovej šťavy
Na posypanie:
- Práškový cukor na posypanie (voliteľné)
- Čerstvé mintové lístočky (na ozdobenie)
Tvarohovo ovocný koláč Kamily Magálovej
Postup:
- Príprava cesta: Najprv prejdeme na prípravu cesta. V mixéri zmiešame hladkú múku, maslo nakrájané na kocky, práškový cukor, žĺtky, prášok do pečiva a štipku soli. Zmes spracujeme na hladké cesto, ktoré sa nebude lepiť na ruky. Ak je cesto príliš suché, môžeme pridať trošku studenej vody. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho oddychovať v chladničke aspoň 30 minút.
- Príprava náplne: Po uplynutí času, kedy cesto odpočívalo v chladničke, prejdeme k príprave tvarohovej náplne. V miske zmiešame tvaroh, práškový cukor, vajcia, vanilkový cukor, smotanu na šľahanie, citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru. Miešame, kým nevznikne hladká a krémová zmes. Tvarohová náplň je základom, ktorý dodá koláču jeho jedinečnú chuť.
- Vytváranie koláča: Rúru predhrejeme na 180 °C. Na plech s rozmermi 20×30 cm rozvaľkáme cesto na tenký plát a prenesieme ho na plech. Cesto by malo zakryť dno aj okraje plechu. Popicháme ho vidličkou, aby sa nesformovali bubliny. Na cesto rovnomerne nanesieme tvarohovú náplň a zarovnáme ju stierkou.
- Príprava ovocia: Čerstvé ovocie očistíme a nakrájame na menšie kusy. V miske ich zmiešame s práškovým cukrom a lyžičkou citronovej šťavy. Necháme odstáť asi 10 minút, aby pustili šťavu. Takto pripravené ovocie rozložíme rovnomerne na tvarohovú vrstvu.
- Pečenie: Koláč vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 35-40 minút, alebo kým nie je zlatohnedý a tvarohový stred je pevný na dotyk. Po upečení rúru vypneme a koláč necháme vychladnúť vo vnútri rúry.
- Podávanie: Po úplnom vychladnutí posypeme koláč práškovým cukrom a môžeme ho ozdobiť čerstvými mintovými lístočkami. Krájame na kocky a podávame s šálkou kávy či čaju.
Týmto spôsobom sme pripravili výnimočný tvarohovo ovocný koláč podľa Kamily Magálovej. Nech Vám chutil! Bon appétit!
Recept na tvarohovo-ovocný koláč Kamily Magálovej je úžasný! Určite ho vyskúšam, vyzerá to veľmi jednoducho a chutne.
Tento tvarohovo ovocný koláč vyzerá fantasticky! Určite ho vyskúšam, pretože milujem ovocie a tvaroh. Konečne niečo jednoduché a chutné, čo môžem pripraviť na víkend. Ďakujem za skvelý recept!
Wow, Kamilin koláč je presne to, čo potrebujem! Mám rád kombináciu tvarohu a ovocia, určite sa pustím do pečenia. Je to perfektný dezert na nedeľný obed. Odporúčam všetkým!
Práve som si prečítal recept na tento úžasný koláč a už sa mi zbierajú slinky! Určite ho pripravím pre rodinu. Vyzerá to tak jednoducho a chutne. Teším sa na výsledok!
Tento recept je skvelý! Milujem tvarohové koláče a tento s ovocím vyzerá úžasne! Určite ho skúsim pripraviť na rodinnú oslavu. Ďakujem za zdieľanie!
Konečne som našiel recept na dezert, ktorý je jednoduchý aj chutný! Tvarohovo ovocný koláč bude ideálny pre môj víkendový brunch s priateľmi. Už sa teším, ako ho pripravím!
‘Koláč podľa Kamily’ znie ako niečo výnimočné! S čerstvým ovocím to bude určite lahôdka. Nemôžem sa dočkať, kedy ho vyskúšam doma. Veľká vďaka za tip!
‘Bon appétit!’ Znie to fantasticky! Zbožňujem kombináciu krémového tvarohu a šťavnatého ovocia v koláči. Tento recept musím určite skúsiť, vyzerá super jednoduchý.
‘Tvarohovo ovocný koláč’ – to je presne to, čo mám rád! Chutné ingrediencie a jednoduché prípravy ma veľmi lákajú vyskúšať tento dezert doma. Ďakujem za inšpiráciu!
‘Kuchárska legenda’ ako Kamilka Magálová robí kuchyňu radosťou! Tento koláč by mal byť povinnosťou pre každého milovníka sladkého. Už plánujem pečenie cez víkend!
Presne tak! Kto by odolal takému lahodnému dezertu? Už mám chuť na kúsok tohoto koláča.
Tento recept je bomba! Vždy som hľadala niečo nové do svojej kuchyne a toto je presne ono – zdravé a chutné zároveň.
Tento tvarohovo ovocný koláč vyzerá naozaj skvele! Musím si ho pripraviť na víkend, určite sa bude páčiť celej rodine. Kombinácia tvarohu a čerstvého ovocia je niečo, čo milujem. Vďaka Kamilke Magálovej za tento úžasný recept! Určite sa mi podarí a poteším tak všetkých. Už sa teším na ten lahodný kúsok s kávou.
Janko, tiež sa chystám vyskúšať tento koláč! Je to presne to, čo hľadám pre nedeľné popoludnie. Mám rada, keď sú v dezerte čerstvé ingrediencie. Aj ja ďakujem Kamilke za tento super recept!