Dark Mode Light Mode

Tvarohovo-syrové pagáčiky

Tvarohovo-syrové pagáčiky Tvarohovo-syrové pagáčiky
Tvarohovo-syrové pagáčiky

Plánujete pripraviť pagáče s tvarohom a syrom? To je výborný nápad! Ponúkame vám jednoduchý slovenský recept na vyskúšanie:

Pagáče s tvarohom a syrom

Suroviny:

Advertisement

  • 200 g tvarohovej hmoty
  • 100 g masla
  • 250 g hladkej múky
  • 100 g strúhaného syra (napr. eidam alebo gouda)
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička prášku na pečenie
  • 1 čajová lyžička kmínu

 

Pagáčiky s tvarohom a syrom

Návod na prípravu:

  1. Najprv predhrejte rúru na 180 °C a nachystajte si plech vyložený papierom na pečenie.
  2. V priestrannej mise skombinujte tvaroh, maslo, múku, syr, vajce, soľ, prášok na pečenie a kmín. Dôkladne vypracujte homogénne cesto.
  3. Zo vzniknutého cesta tvarujte malé kôpky a pokladajte ich na pripravený plech. Môžete ich formovať do tvaru pagáčov alebo podľa vašich predstáv.
  4. Pagáče vložte do predhriatej rúry a pečte približne 20 minút, až kým nedosiahnu zlatohnedú farbu.
  5. Upečené pagáče nechajte vychladnúť a servírujte ich ako maškrtu alebo s omáčkou.

Teším sa, keď ich vyskúšate!

 

Tvarohovo-syrové pagáčiky - 2

2) Tvarohovo-syrové pagáčiky

Pagáčiky s tvarohom a syrom predstavujú lahodné a chutné pečivo, ktoré si určite získa srdcia mnohých gurmánov. Perfektné ako predjedlo, snack alebo na oslavy, sú nielen chutné, ale aj veľmi jednoduché na prípravu.

Ingrediencie:

  • 250 g tvarohu
  • 150 g syra (napr. eidam alebo niva)
  • 1 vajce
  • 100 g masla alebo rastlinného tuku
  • 300 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • Soľ a korenie (podľa chuti)
  • Semienka (sezamové, makové alebo ľanové) na posypanie

Návod na prípravu:

  1. Príprava cesta:

    • V mise skombinujte tvaroh, nastrúhaný syr, vajce a rozmrvené maslo. Rukami alebo vidlicou dobre premiešajte, kým sa nevytvorí hladká zmes.
    • Postupne pridávajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Robte to opatrne, aby ste nerozbili cesto. Na konci vytvarujte cesto do gule.
  2. Chladenie cesta:

    • Zabalte cesto do potravinovej fólie alebo ho zakryte a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút. Tento krok je dôležitý pre lepšiu manipuláciu s cestom.
  3. Tvarovanie pagáčikov:

    • Po odobratí cesta z chladničky ho rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku približne 0,5 cm.
    • Z cesta vykrajujte kolieska alebo štvorce (podľa chuti) a uložte ich na plech, ktorý ste vyložili papierom na pečenie.
  4. Pečenie:

    • Rúru predhrejte na 180 °C. Pagáčiky môžete pred pečením posypať semienkami podľa chuti.
    • Pečte približne 20-25 minút, alebo kým pagáčiky nezískajú zlatohnedú farbu.
  5. Servírovanie:

    • Po vytiahnutí z rúry nechajte pagáčiky vychladnúť na mriežke. Môžete ich servírovať teplé ako predjedlo, alebo studené ako desiatu. Vynikajúce sú aj s rôznymi dipmi alebo pomazánkami.
Rady a tipy:
  • Skúšajte rôzne druhy syrov, aby ste dosiahli rozličné chuťové variácie. Môžete pridať aj bylinky či koreniny, ako cesnak, oregano alebo bazalku, pre zaujímavejší výsledok.
  • Ak vám ostane cesto, môžete ho uložiť do chladničky alebo zamraziť a použiť neskôr.

Pagáčiky s tvarohom a syrom sú vynikajúcim receptom vhodným na každú príležitosť. Ich jemná a lahodná konzistencia vás určite osloví a radi sa k nim budete vracať. Dobrú chuť!

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Add a comment Add a comment

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Previous Post
Koľko kalórií má zákusok

Koľko kalórií má zákusok?

Next Post
Domáce syrové praclíky

Domáce syrové praclíky

Advertisement