Tvarohovo-syrové pagáčiky

Chystáte sa vytvoriť tvarohovo-syrné pagáče? Je to skvelý nápad! Tu je jednoduchý slovenský recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Tvarohovo-syrné pagáče

Suroviny:

  • 200 g tvarohu
  • 100 g masla
  • 250 g hladkej múky
  • 100 g strúhaného syra (napr. eidam, gouda)
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička kypriacej múčky
  • 1 čajová lyžička kmínu

 

Tvarohovo-syrové pagáčiky

Postup:

  1. Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie.
  2. Vo veľkej miske zmiešajte tvaroh, maslo, múku, syr, vajce, soľ, kypriacu múčku a kmín. Vypracujte hladké cesto.
  3. Z cesta vytvárajte malé bochánky a pokladajte ich na pripravený plech. Môžete ich tvarovať ako malé pagáče alebo podľa vlastného uváženia.
  4. Pagáče vložte do predhriatej rúry a pečte približne 20 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
  5. Hotové pagáče nechajte vychladnúť a podávajte ich ako chuťovku alebo s nejakou omáčkou.

Teším sa, až ich vyskúšate!

 

2)

Tvarohovo-syrové pagáčiky sú chutné a lahodné pečivo, ktoré si získa srdcia mnohých milovníkov pečiva. Skvelé ako predjedlo, snack alebo aj na oslavy, tieto pagáčiky sú nielen chutné, ale aj veľmi jednoduché na prípravu.

Ingrediencie:

  • 250 g tvarohu
  • 150 g syra (napríklad eidam alebo niva)
  • 1 vajce
  • 100 g masla alebo rastlinného tuku
  • 300 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • Soľ a korenie (podľa chuti)
  • Semienka (sezamové, makové alebo ľanové) na posypanie

Postup:

  1. Príprava cesta:

    • V miske zmiešajte tvaroh, nastrúhaný syr, vajce a rozpadnuté maslo. Rukami alebo vidlicou poriadne premiešajte, kým nevznikne homogénna zmes.
    • Do tejto zmesi postupne pridávajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Urobte to opatrne, aby ste nezválali cesto. Konečnými pohybmi vytvarujte cesto do tvaru gule.
  2. Chladenie cesta:

    • Zabalte cesto do fólie alebo ho zakryte a nechajte ho odpočívať v chladničke aspoň 30 minút. Tento krok je dôležitý pre lepšiu manipuláciu s cestom.
  3. Tvarovanie pagáčikov:

    • Po odležaní cesta ho vyberte z chladničky a rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku približne 0,5 cm.
    • Z cesta vykrajujte kolieska alebo štvorce (podľa preferencie) a uložte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Pečenie:

    • Rúru predhrejte na 180 °C. Pagáčiky môžete pred pečením posypať semienkami podľa chuti.
    • Pečte približne 20-25 minút, alebo kým pagáčiky nezískajú zlato-hnedú farbu.
  5. Servírovanie:

    • Po vytiahnutí z rúry nechajte pagáčiky vychladnúť na mriežke. Môžete ich podávať teplé ako predjedlo, alebo studené ako desiatu. Vynikajúce sú aj s rôznymi dipmi alebo pomazánkami.

Rady a tipy:

  • Experimentujte s rôznymi druhmi syrov, aby ste dosiahli rôzne chute. Môžete tiež pridať bylinky alebo korenie, ako je cesnak, oregano alebo bazalka, pre zaujímavejší výsledok.
  • Ak máte zvyšky cesta, môžete ho uložiť do chladničky alebo zamraziť a použiť neskôr.

Tvarohovo-syrové pagáčiky sú lahodným receptom, ktorý je ideálny pre každú príležitosť. Ich jemná a chutná konzistencia vás určite nadchne a radi sa k nim budete vracať. Bon appétit!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *