Údená krkovička na cibuľke

Ako sa to hovorí, ak máte chuť na chutné a nenáročné jedlo z krkovičky, odporúčam vyskúšať údenú verziu s cibuľou. Tu je jednoduchý recept:

Zoznam potrebných surovín:

  • 1 kg údenej krkovičky
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa vlastných preferencií
  • olej na opraženie
  • voda na dusenie

 

Údená krkovička s cibuľou

Návod na prípravu:

  1. Krkovičku umyte pod tečúcou vodou a dôkladne osušte papierovým obrúskom.
  2. Na rozohriatej panvici opražte cibuľu nakrájanú na tenké krúžky, kým krásne nezhnedne. Následne pridajte na jemno nasekaný cesnak a krátko opražte spolu.
  3. Pridajte údenú krkovičku a opražte ju zo všetkých strán, dovtedy, kým sa nezatiahne.
  4. Teplotu znížte na strednú a pridajte vodu, tak aby zakryla polovicu mäsa. Ochutnajte soľou a korením podľa vlastného vkusu.
  5. Dusite na nízkej teplote približne 1,5 hodiny alebo dovtedy, kým nie je mäso dostatočne mäkké a nedá sa ľahko oddeliť od kosti.
  6. Podávať môžete so svojou obľúbenou prílohou, napríklad varenými zemiakmi alebo opečenou zeleninou.

Verím, že si tento recept vyskúšate a užijete si skvelú chuť údenej krkovičky s cibuľou!

 

Údená krkovička na cibuľke - 2

2) Údená krkovička na cibuľke

Suroviny:

  • 500 g údenej krkovičky
  • 2 veľké cibule
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice rastlinného oleja (buď olivového alebo slnečnicového)
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • 1-2 bobkové listy
  • 1-2 guľôčky čierneho korenia
  • 150 ml vody alebo vývaru
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

Návod na prípravu:

  1. Príprava surovín: Údenú krkovičku dôkladne umyte a nakrájajte na plátky hrubé cca 1-2 cm. Cibuľu očistite a nakrájajte na polkolieska. Cesnak možno nakrájať na plátky, alebo ho môžete roztlačiť.

    Ako upiecť pizzu v peci?

    Ako upiecť pizzu v peci?

    Čítať viac »

  2. Smaženie cibule: V hlbokej panvici na strednom ohni zohrejte rastlinný olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju, kým nezmäkne a nezačne sa zľahka karamelizovať (asi 5-7 minút). Následne pridajte cesnak a smažte ďalšie 1-2 minúty, kým sa nezačne uvoľňovať vôňa.

  3. Pridanie krkovičky: Do panvice vložte plátky údenej krkovičky a opražte ich z oboch strán približne 3-4 minúty, aby sa ohriali a získali zlatistý odtieň.

  4. Dochutenie: Pridajte soľ, čierne korenie, bobkový list a guľôčky čierneho korenia. Dobre premiešajte a zalejte vodou alebo vývarom.

  5. Dusené jedlo: Zakryte panvicu pokrievkou a dusiť na miernom ohni približne 20-30 minút, aby sa chute prepojili a krkovička bola jemná.

  6. Podávanie: Po ukončení dusenia skontrolujte, či je krkovička dostatočne mäkká a podľa potreby doladíte soľ a korenie. Servírujte horúcu a ozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tipy:

  • Vhodné podávať so zemiakovou kašou, knedľou alebo čerstvým chlebom.
  • Pre pestrší a chutnejší pokrm môžete pridať aj ďalšiu zeleninu, ako je paprika alebo mrkva.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *