Údené morčacie mäso

Hľadáte recept na údené morčacie mäso po slovensky? Rád s radosťou zdieľam jednoduchý a chutný recept:

Ingrediencie:

  • 4 kusy morčacieho mäsa (prsia)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica mletého cesnaku
  • 1 polievková lyžica mletej sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého kmínu

Údené morčacie mäso

Priebeh prípravy:

Ako krájať mango?

Ako krájať mango?

Čítať viac »

  1. Mäso dôkladne umyte a osušte pomocou papiera.
  2. V rozsiahlej miske skombinujte olivový olej, mletý cesnak, sladkú papriku, soľ, korenie a kmín, čím pripravíte marinádu.
  3. Mäso vložte do marinády a poriadne ho obalte.
  4. Nechajte mäso marinovať aspoň 1 hodinu v chladničke; ideálna doba je cez noc, aby sa aróma omnoho lepšie vstreba.
  5. Pred samotným pečením nechajte mäso získať izbovú teplotu.
  6. Pripravte si grilovaciu panvicu a dôkladne ju rozohrejte. Mäso opečte z oboch strán, až kým nezíska zlatohnedú farbu.
  7. Následne zabaľte mäso do alobalu a vložte ho do predhriatej rúry na 160 °C. Pečte približne 30 až 40 minút, alebo kým nie je mäso úplne prepečené a šťavnaté.
  8. Po dopečení nechajte mäso chvíľu oddýchnuť a potom ho nakrájajte na tenké plátky.
  9. Servírujte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovým pyré alebo čerstvým šalátom.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Radosť123 píše:

    Tento recept na udené morčacie mäso je skvelý! Skúsil som to včera a bol to hit. Mäso bolo šťavnaté a veľmi chutné. Odporúčam každému, kto chce niečo jednoduché a chutné pripraviť. Určite sa k tomu vrátim!

  2. KuchárikMiro píše:

    Wow, tento recept na morčacie mäso vyzerá úžasne! Všetky prísady sú dostupné a postup je jednoduchý. Už sa teším, ako si ho pripravím na nedeľný obed. Dúfam, že aj ostatní budú nadšení tak ako ja!

  3. JasnáHlava píše:

    Toto je presne to, čo hľadám! Údené morčacie mäso znie fantasticky a celý recept je veľmi prehľadný. Nemôžem sa dočkať, kedy ho vyskúšam s rodinou. Určite prinesiem ďalšie tipy po ochutnaní!

  4. Zlatko2023 píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept! Morčacie mäso som doteraz nikdy negriloval, ale po tomto návode to určite skúsim. Vyzerá to jednoducho a chutne, ideálne na víkendové varenie s priateľmi. Ďakujem za inšpiráciu!

  5. MňamMňam píše:

    Super recept! Morčacie mäso mám rád a tento spôsob prípravy ma veľmi zaujal. Taktiež by som mohol pridať nejakú zeleninu ako prílohu. Určite to vyskúšam čoskoro, ďakujem za zdieľanie!

  6. PohodovýPetrík píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Udené morčacie mäso vyzerá lákavo a postup je jasný aj pre mňa. Som si istý, že moje deti budú nadšené z tejto dobroty. Určite sa ozvem po skúšaní!

  7. Srdiečko55 píše:

    ‚Dobrú chuť‘ je presne to, čo potrebujeme počuť po prečítaní takého fantastického receptu! Teším sa na nový pokrm v našej domácnosti a verím, že si všetci pochutíme. Nezabudnem poslať fotku výsledku!

  8. @KreatívnyDarek píše:

    ‚Údené morčacie mäso‘ – to znie ako niečo, čo musím pridať do svojho jedálnička! Ďakujem za jednoduchý návod; určite ho využijem pri príprave víkendového obeda pre rodinu.

  9. #ChutnéVariácie píše:

    ‚Skvelý tip!‘ Tento recept má všetko – jednoduchosť aj chuť! Nemôžem sa dočkať až ho spravím doma; plánujem pridať aj trochu citrónovej šťavy pre extra chuť.

  10. _KuchárkaEva_ píše:

    ‚Nádherný recept!‘ Údené morčacie mäso som ešte nikdy neskúšala robiť sama doma, ale podľa týchto krokov to vyzerá jednoducho zvládnuteľné. Veľmi sa teším na výsledok!