Údené rebierka s kyslou kapustou

Nájdite ideálne miesto pre nadšencov tradičnej slovenskej gastronómie! Tu sa nachádzajú štyri výnimočné recepty na údené rebierka s kyslou kapustou, ktoré vám určite prinesú radosť:

1. Recept: Údené rebierka s kyslou kapustou a zemiakovým pyré

Suroviny:

  • 1 kg údených rebierok
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica hladkej múky
  • soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • olej na praženie
  • 1 kg zemiakov
  • 50 g masla
  • 100 ml mlieka
  • 2 lyžičky horčice

Príprava:

  1. Údené rebierka dôkladne umyte pod tečúcou vodou a nechajte ich odkvapkať.
  2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte nakrájanú cibuľu, až získa zlatistú farbu. Pridajte na plátky nakrájaný cesnak a orestujte ho na pár sekúnd.
  3. Vložte kyslú kapustu a dusíme ju približne 15 minút, občas ju premiešajte.
  4. V hrnci uvarte zemiaky do mäkka a potom ich rozmixujte na pyré.
  5. Do kyslej kapusty pridajte hladkú múku a pri neustálom miešaní ju varte pár minút, kým omáčka nezíska potrebnú hustotu.
  6. Údené rebierka zbavte prebytočnej kože a vložte ich do kapusty. Varíme pod pokrievkou asi 20 minút.
  7. V samostatnom hrnci pripravte zemiakové pyré. Zemiaky rozmixujte na hladkú konzistenciu a pridajte maslo, mlieko, soľ a horčicu. Dobre premiešajte.
  8. Servírujte údené rebierka s kyslou kapustou na tanieri spolu so zemiakovým pyré.

2. Recept: Pečené údené rebierka s kyslou kapustou a knedľou

Suroviny:

  • 1 kg údených rebierok
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 500 g polohrubej múky
  • 250 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžička soli

Príprava:

  1. Údené rebierka opláchnite pod tečúcou vodou. Na panvici ich orestujte z oboch strán, aby získali peknú kôrku. Potom ich odložte na vedľajšiu stranu.
  2. V panvici rozohrejte olej a pridajte nadrobno nasekanú cibuľu, ktorú osmažte do zlatohneda. Potom do nej vmiešajte na plátky nakrájaný cesnak a krátko ho opražte, zhruba jednu minútu.
  3. Prihoďte kyslú kapustu, osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti. Nechajte ju podusiť približne 20 minút.
  4. V hrnci si pripravte cesto na knedle. V nádobe zmiešajte múku, mlieko, vajíčko, olej a soľ a nechajte kysnúť asi 30 minút.
  5. Cesto rozdeľte do menších kusov a varte ich v osolenej vode, kým nevystúpia na povrch.
  6. Údené rebrá položte na plech a pečte ich v predhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút.
  7. Podávajte pečené údené rebrá s kyslou kapustou a knedľou.

3. Recept: Dusené údené rebrá s kyslou kapustou a zemiakmi

Ingrediencie:

Koľko kalórií má segedínsky guľáš?

Koľko kalórií má segedínsky guľáš?

Čítať viac »

  • 1 kg údených rebier
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • 1 kg zemiakov
  • 2 lyžice masla
  • 200 ml vývaru
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej pálivej papriky (voliteľná)

Postup:

  1. Údené rebrá opláchnite pod tečúcou vodou a zbavte ich nadbytočnej kože.
  2. Na panvici rozpustite maslo a opražte nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Potom pridajte plátky cesnaku a krátko ich opečte.
  3. Do panvice pridajte údené rebrá a opražte ich z oboch strán, kým sa na nich neobjaví zlatistá kôrka.
  4. Pridajte kyslú kapustu, vývar, soľ, čierne korenie a papriku. Ochutnajte, ak je to potrebné, a nechajte dusiť pod pokrievkou približne 45 minút.
  5. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kusy.
  6. V hrnci roztopte maslo, pridajte zemiaky a osoľte ich. Okoreníme podľa chuti. Dobre premiešame a dusíme ich pod pokrievkou, kým nezmäknú.
  7. Servírujte dusené údené rebrá s kyslou kapustou a zemiakmi.

4. Recept: Grilované údené rebrá s kyslou kapustou a zeleninovým šalátom

Ingrediencie:

  • 1 kg údených rebier
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 2-3 uhorky
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 2 paradajky
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa preferencií

Návod na prípravu:

  1. Údené rebierka dôkladne umyte a odstráňte nadbytočnú kožu.
  2. Na grilovacej panvici alebo na grile opražte údené rebierka z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Na panvici si pripravte kyslú kapustu. Najprv rozohrejte olej, pridajte na malé kúsky nakrájanú cibuľu a smažte ju do zlatista. Potom pridajte na plátky nakrájané uhorky a papriky. Duste približne 10 minút. Pridajte kyslú kapustu, soľ a čierne korenie podľa chuti a duste ďalších 10 minút.
  4. Pripravte si šalát z čerstvej zeleniny. Rozkrájajte paradajky, uhorky a papriky na menšie kúsky a zmiešajte ich v mise.
  5. Podávajte grilované údené rebierka spolu s kyslou kapustou a zeleninovým šalátom.

Verím, že vás tieto recepty inšpirujú a vychutnáte si vynikajúce chute slovenskej kuchyne!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Úžasný článok! Recepty na údené rebierka s kyslou kapustou sú fantastické. Nikdy som si nemyslel, že to bude také jednoduché! Určite ich vyskúšam a poteším rodinu. Ďakujem za inšpiráciu!

  2. MiskaZrniek píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem! Milujem údené rebierka a kyslú kapustu, takže tieto recepty sú pre mňa ako stvorené. Vyskúšam ich už tento víkend. Teším sa na skvelé jedlo a atmosféru s rodinou!

  3. Kocurik88 píše:

    Recepty vyzerajú nielen chutne, ale aj veľmi jednoduché na prípravu! Mám rád tradičné jedlá, a toto je presne ono. Som nadšený z možnosti pripraviť si niečo takéto doma. Ďakujem za skvelý príspevok!

  4. Srdiecko77 píše:

    Wow, tieto recepty sú úplne perfektné! Údené rebierka s kyslou kapustou sú moje obľúbené jedlo z detstva. Rád varím pre rodinu, takže určite ich vyskúšam. Vďaka za skvelé tipy!

  5. Zelenacik99 píše:

    Tento článok ma veľmi potešil! Nielenže mám rád údené rebierka, ale aj kyslú kapustu! Už sa teším na varenie týchto lahôdok pre moju rodinu. Verím, že budú nadšení z chuti.

  6. Bublinka1 píše:

    Perfektný návod na prípravu údených rebierok! Milujem tradičnú kuchyňu a tieto recepty sú ako stvorené pre moju kuchyňu. Očakávam skvelé výsledky a verím, že aj moji blízki budú nadšení!

  7. _Hranolky_ píše:

    „Údené rebierka a kyslá kapusta? To je kombinácia snov! Pripravím to počas víkendu s priateľmi. Určite sa na to tešíme všetci! Ďakujem za tipy, ako ich pripraviť jednoducho doma.“

  8. _SladkeJablko_ píše:

    „Tento článok ma inšpiroval vrátiť sa k tradičnej slovenskej kuchyni. Recepty vyzerajú chutne a jednoducho sa dajú pripraviť. Už sa neviem dočkať, kedy ich vyskúšam a urobím radosť rodine.“

  9. _Mačkopes_ píše:

    „Veľmi som rád, že ste zverejnili tieto recepty! Údené rebierka sú môj obľúbený pokrm a so správnou prípravou budem mať doma gurmánske zážitky. Ďakujem za motiváciu variť tradične.“

  10. _RuzovaKocka_ píše:

    „Milujem všetko okolo slovenskej kuchyne a tieto recepty vyzerajú fantasticky! Chcem si ich pripraviť čoskoro na večeru s rodinou – určite nás všetkých potešíte touto chuťovkou.“