Narazte na správne miesto pre milovníkov tradičnej slovenskej kuchyne! Tu sú štyri lahodné recepty na údené rebierka s kyslou kapustou, ktoré vás rozhodne potešia:
1. Recept: Údené rebierka s kyslou kapustou a zemiakovým pyré
Suroviny:
- 1 kg údených rebierok
- 500 g kyslej kapusty
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica hladkej múky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na vypraženie
- 1 kg zemiakov
- 50 g masla
- 100 ml mlieka
- 2 lyžičky horčice
Postup:
- Údené rebierka umyte pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať.
- Na panvici rozohrejte olej a opražte nakrájanú cibuľku do zlatista. Pridajte na plátky nakrájaný cesnak a orestujte pár sekúnd.
- Pridajte kyslú kapustu a dusíme ju asi 15 minút, občas premiešajte.
- V hrnci si uvaríme zemiaky do mäkka. Potom ich zomelie do pyré.
- Do kyslej kapusty pridajte múku a za stáleho miešania ju nechajte povariť pár minút, kým omáčka nepostuhne.
- Údené rebierka očistíme od prebytočnej kože a pridáme do kapusty. Varíme pod pokrievkou asi 20 minút.
- V separátnom hrnci si pripravte zemiakové pyré. Zemiaky zomelie do pyré a pridajte maslo, mlieko, soľ a horčicu. Dobre premiešajte.
- Podávajte údené rebierka s kyslou kapustou na tanieri spolu so zemiakovým pyré.
2. Recept: Pečené údené rebierka s kyslou kapustou a knedľou
Suroviny:
- 1 kg údených rebierok
- 500 g kyslej kapusty
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 500 g polohrubej múky
- 250 ml mlieka
- 1 vajce
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžička soli
Postup:
- Údené rebierka si umyte pod tečúcou vodou. Orestujte ich z oboch strán na panvici, aby dostali peknú jemnú kôrku. Odkladajte na stranu.
- Na panvici rozpáľte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a opražte ju do zlatista. Pridajte na plátky nakrájaný cesnak a orestujte približne 1 minútu.
- Pridajte kyslú kapustu, osolte a okorenite podľa chuti. Poduste ju asi 20 minút.
- V hrnci si pripravte cesto na knedle. V mise zmiešajte múku, mlieko, vajce, olej a soľ a vykysajte asi 30 minút.
- Cesto rozdelte na menšie porcie a varte v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.
- Údené rebierka položte na plech a pečte ich v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.
- Podávajte pečené údené rebierka s kyslou kapustou a knedľou.
3. Recept: Dušené údené rebierka s kyslou kapustou a dusenými zemiakmi
Suroviny:
- 1 kg údených rebierok
- 500 g kyslej kapusty
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 kg zemiakov
- 2 lyžice masla
- 200 ml vývaru
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletej horkéj papriky (voliteľné)
Postup:
- Údené rebierka si umyte pod tečúcou vodou. Očistite ich od prebytočnej kože.
- Na panvici rozohrejte maslo a opražte nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridajte na plátky nakrájaný cesnak a orestujte pár sekúnd.
- Pridajte údené rebierka do panvice a orestujte ich z oboch strán, kým nezískajú peknú kôrku.
- Pridajte kyslú kapustu, vývar, soľ, čierne korenie a papriky. Zahuste omáčku soľou a nechajte dusiť pod pokrievkou asi 45 minút.
- Zemiaky ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky.
- V hrnci roztopíme maslo a pridáme zemiaky. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Premiešame a dusíme pod pokrievkou, kým zemiaky nebudú mäkké a polomäkké.
- Servírujte dušené údené rebierka s kyslou kapustou a dusenými zemiakmi.
4. Recept: Grilované údené rebierka s kyslou kapustou a šalátom
Suroviny:
- 1 kg údených rebierok
- 500 g kyslej kapusty
- 1 cibuľa
- 2-3 uhorky
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 2 rajčiny
- 2 lyžice oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Údené rebierka umyte a očistite od prebytočnej kože.
- Na grilovej panvici alebo na grile opečte údené rebierka z oboch strán, kým nezískajú peknú kôrku.
- Na panvici si pripravte kyslú kapustu. Rozpáľte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju do zlatista. Pridajte na plátky nakrájané uhorky a papriky. Dusíme asi 10 minút. Pridajte kyslú kapustu, soľ a čierne korenie podľa chuti. Dusíme ešte 10 minút.
- Pripravte si zeleninový šalát. Nasekajte rajčiny, uhorky a papriky na menšie kúsky. Zmiešajte ich v miske.
- Servírujte grilované údené rebierka s kyslou kapustou a zeleninovým šalátom.
Dúfam, že tieto recepty vás inšpirujú a užijete si skvelé chute slovenskej kuchyne!
Úžasný článok! Recepty na údené rebierka s kyslou kapustou sú fantastické. Nikdy som si nemyslel, že to bude také jednoduché! Určite ich vyskúšam a poteším rodinu. Ďakujem za inšpiráciu!
Toto je presne to, čo potrebujem! Milujem údené rebierka a kyslú kapustu, takže tieto recepty sú pre mňa ako stvorené. Vyskúšam ich už tento víkend. Teším sa na skvelé jedlo a atmosféru s rodinou!
Recepty vyzerajú nielen chutne, ale aj veľmi jednoduché na prípravu! Mám rád tradičné jedlá, a toto je presne ono. Som nadšený z možnosti pripraviť si niečo takéto doma. Ďakujem za skvelý príspevok!
Wow, tieto recepty sú úplne perfektné! Údené rebierka s kyslou kapustou sú moje obľúbené jedlo z detstva. Rád varím pre rodinu, takže určite ich vyskúšam. Vďaka za skvelé tipy!
Tento článok ma veľmi potešil! Nielenže mám rád údené rebierka, ale aj kyslú kapustu! Už sa teším na varenie týchto lahôdok pre moju rodinu. Verím, že budú nadšení z chuti.
Perfektný návod na prípravu údených rebierok! Milujem tradičnú kuchyňu a tieto recepty sú ako stvorené pre moju kuchyňu. Očakávam skvelé výsledky a verím, že aj moji blízki budú nadšení!
„Údené rebierka a kyslá kapusta? To je kombinácia snov! Pripravím to počas víkendu s priateľmi. Určite sa na to tešíme všetci! Ďakujem za tipy, ako ich pripraviť jednoducho doma.“
„Tento článok ma inšpiroval vrátiť sa k tradičnej slovenskej kuchyni. Recepty vyzerajú chutne a jednoducho sa dajú pripraviť. Už sa neviem dočkať, kedy ich vyskúšam a urobím radosť rodine.“
„Veľmi som rád, že ste zverejnili tieto recepty! Údené rebierka sú môj obľúbený pokrm a so správnou prípravou budem mať doma gurmánske zážitky. Ďakujem za motiváciu variť tradične.“
„Milujem všetko okolo slovenskej kuchyne a tieto recepty vyzerajú fantasticky! Chcem si ich pripraviť čoskoro na večeru s rodinou – určite nás všetkých potešíte touto chuťovkou.“