Vajíčková roláda v aspiku

Ak máte záujem o recept na vajíčkovú roládu v aspiku slovenského typu, tu je jednoduchý návod:

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 200 g šunkového salámu
  • 200 g tvrdého syra
  • 200 g sterilizovanej zeleniny (napr. hrášok, kukurica)
  • 1 balenie želatíny
  • 500 ml vývaru (zeleninového, kuracieho, hovädzieho)
  • Soľ a korenie podľa preferencie

 

Vajíčková roláda v aspiku

Postup:

FOTORECEPT: Lasagne s mletým mäsom, ananásom a zázvorom

FOTORECEPT: Lasagne s mletým mäsom, ananásom a zázvorom

Čítať viac »

  1. Vajcia uvaríme natvrdo vo slanej vode. Po dovarení ich ochladíme v studenej vode a následne olúpeme.
  2. Do čerstvo uvareného vývaru zapracujeme želatínu a trošku soli. Želatínu najprv namočíme na niekoľko minút do studenej vody a potom ju spracujeme vo vývare podľa pokynov z obalu. Necháme vychladnúť.
  3. Vajcia uvaríme a nakrájame na polovice, pričom vyberieme žĺtky. Žĺtky rozmixujeme vidličkou v miske a zmiešame s nastrúhaným tvrdým syrom a tretinou vlažného vývaru. Pridáme štipku soli a korenie podľa chuti.
  4. Plech s vyššími okrajmi (ideálne o rozmeroch 30×20 cm) vystelieme plastovou fóliou a tu niekoľkokrát prepichneme vidličkou.
  5. Na dno formy uložíme vrstvu plátkov šunkového salámu. Na salám rovnomerne natrieme zmes so žĺtkami, syrom a vývarom.
  6. Položíme sterilizovanú zeleninu, ktorú môžeme najprv odstrediť. Zalijeme ďalšou časťou zmesi so žĺtkami a vývarom.
  7. Na záver umiestnime poslednú vrstvu šunkového salámu.
  8. Formu zakryjeme prekrývajúcou sa fóliou a uložíme do chladničky. Roládu odporúčame nechať v chlade aspoň 4 hodiny (najlepšie cez noc), aby stuhla.
  9. Po vychladnutí a stuhnutí roládu opatrne vyklopíme z formy a odstránime plastovú fóliu. Roládu nakrájame na plátky a podávame podľa vlastnej chuti.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Vircikova Cyril píše:

    Ďakujem za tento nádherný recept! Určite ho vyskúšam.

  2. Urban Margareta píše:

    Skvelý recept, veľmi ľahký na pochopenie. Ďakujem!

  3. Nvydareny píše:

    Vyznie to veľmi chutne, budem musieť vyskúšať.

  4. Vico Lesana píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala. Vďaka!

  5. Blahoslav Balaz píše:

    Môžem si predstaviť, že to bude skvelé!

  6. Upodhradska píše:

    Super nápad s aspikom, to som ešte nikdy nevidela.

  7. Omalikova píše:

    Dokonalý recept na každodenné jedlo. Nech sa páči!

  8. Dana54 píše:

    Neskutočné! Som nadšená z tohto receptu.

  9. Cerna Vlasta píše:

    Toto je presne ten druh jedla, ktorý moja rodina miluje. Určite skúsim!