Varená cukrová poleva

Chystáte sa vyrobiť vlastnú varenú cukrovú polevu? Je to skvelý nápad! Tu je recept na prípravu varenej cukrovej polevy:

Suroviny:

  • 1 šálka bielych cukrov
  • ¼ šálky vody
  • 1/2 čajovej lyžičky citrónovej kyseliny (voliteľné)
  • Farbivo na potraviny (ak chcete farebnú polevu)

 

Varená cukrová poleva

Postup:

  1. Vo stredne veľkom hrnci zmiešajte cukor a vodu.
  2. Pri miernom ohreve za neustáleho miešania nechajte cukor rozpustiť. Neprevádzajte zmes k varu, len nechajte cukor pomaly roztopiť.
  3. Ak používate citrónovú kyselinu, pridajte ju do zmesi a premiešajte.
  4. Ak chcete farebnú polevu, pridajte malé množstvo farbiva na potraviny podľa svojho výberu a dôkladne premiešajte.
  5. Keď je cukor úplne rozpustený a zmes je hladká, polevu odstráňte z ohňa a nechajte ju vychladnúť.
  6. S chladnutím sa poleva zahusťuje, preto ju môžete použiť, keď dosiahne požadovanú konzistenciu.

Varenú cukrovú polevu môžete použiť na ozdobenie torty, koláčov, sušienok a ďalších sladkých pochúťok. Dúfam, že si výrobu užijete a vaše dobroty budú vyzerať aj chutiť skvelo!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *