Varená cukrová poleva

Chystáte sa pripraviť vlastnú varenú cukrovú polevu? To je úžasný nápad! Tu nájdete recept na výrobu varenej cukrovej polevy:

Ingrediencie:

  • 1 šálka bieleho cukru
  • ¼ šálky vody
  • 1/2 čajovej lyžičky kyseliny citrónovej (nepovinné)
  • Potravinárske farbivo (ak preferujete farebnú polevu)

 

Varená cukrová poleva

Postup:

Domáca zmrzlina zo smotany

Domáca zmrzlina zo smotany

Čítať viac »

  1. V stredne veľkom hrnci kombinujte cukor s vodou.
  2. Na miernom ohni za stáleho miešania nechajte cukor rozpustiť. Zmes nedávajte do varu, ale len pomaly nechajte cukor roztopiť.
  3. Pokiaľ používate kyselinu citrónovú, pridajte ju do zmesi a dôkladne premiešajte.
  4. Ak preferujete farebnú polevu, vmiešajte malé množstvo farbiva na potraviny podľa vlastného výberu a dobre zamiešajte.
  5. Ked je cukor úplne rozpustený a zmes má hladkú konzistenciu, odstavte ju z ohňa a nechajte vychladnúť.
  6. Pri chladnutí sa poleva zahusťuje, preto ju použite, keď dosiahne želanú hustotu.

Varenú cukrovú polevu môžete využiť na zdobenie tort, koláčov, sušienok a iných sladkých dobrotiek. Verím, že si výrobu užijete a vaše výtvory budú vyzerať aj chutiť fantasticky!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *