Veľkonočná jahňacina recept

Určite! Tu je jednoduchý recept na veľkonočnú jahňacinu:

Potrebné suroviny:

  • 2 kg jahňacieho mäsa (prednej alebo zadnej časti)
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica sušeného rozmarínu
  • 1 lyžica sušenej mäty
  • 1 lyžica soli
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti

 

Veľkonočná jahňacina

Postup:

  1. Predhrejte rúru na teplotu 180 °C.
  2. V miske dôkladne premiešajte olivový olej, nasekaný cesnak, sušený rozmarín, sušenú mätu, soľ a čierne korenie.
  3. Mäso dôkladne umyte a osušte.
  4. Vrstva mäsom natrite pripravenou zmesou z olivového oleja a korenín. Nechajte marinovať minimálne hodinu (alebo ak je to možné, cez noc v chladničke, aby sa korenie dostalo dôkladne do mäsa).
  5. Pripravte pekáč a vložte doň marinovanú jahňacinu.
  6. Pekáč zakryte alobalom a vložte ho do predhriatej rúry.
  7. Pečte pri teplote 180 °C približne 2 až 3 hodiny, alebo kým jahňacina nie je dostatočne upečená a nezjemní sa.
  8. Na konci pečenia odstráňte alobal a nechajte jahňacinu krátko zapiecť pri vyššej teplote.

Poznámka:
Môžete pridať rôzne bylinky a koreniny podľa preferencií, ako napríklad tymián, majoránku alebo rozmarín. Nezabudnite na zemiaky a zeleninové prílohy, aby ste doplnili svoje veľkonočné jedlo. Prajeme dobrú chuť!

 

 

2)

Ingrediencie:

  • 1,5 kg jahňaciny (stehno alebo pliecko)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 4 mrkvy
  • 3 zemiaky
  • 1 pohár bieleho vína
  • 500 ml vývaru (zeleninový alebo kurací)
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 2 vetvičky tymiánu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej
  • 1 citrón (na podávanie)

Postup:

  1. Pripravte jahňacinu: Jahňacinu umyte a osušte. Ak je to potrebné, odstráňte prebytočný tuk a následne ju posypte soľou a čiernym korením.

  2. Osmaženie mäsa: Na väčšej panvici alebo v pekáči rozohrejte olivový olej. Pridajte jahňacinu a orestujte ju zo všetkých strán, kým nezíska zlatohnedý nádych. Následne ju vyberte a uložte na tanier.

    Makaróny s paradajkovou omáčkou

    Makaróny s paradajkovou omáčkou

    Čítať viac »

  3. Zelenina: Na tej istej panvici pridajte na kocky nakrájanú cibuľu, mrkvu a nasekaný cesnak. Restujte, kým cibuľa nezmäkne.

  4. Skombinujte všetko: Vráťte jahňacinu späť do panvice so zeleninou. Pridajte biele víno a nechajte ho variť, aby sa alkohol odparil.

  5. Pridanie vývaru a byliniek: Zalejte mäso vývarom a pridajte rozmarín a tymián. Priveďte do varu, následne zakryte pokrievkou a preložte do predhriatej rúry na 180 °C. Pečte približne 1,5 hodiny.

  6. Príprava zemiakov: Po približne 1 hodine pečenia pridajte na kocky nakrájané zemiaky. Pokračujte v pečení ešte 30 minút, kým mäso nie je jemné a zemiaky sú uvarené.

  7. Podávanie: Po upečení vyberte jahňacinu a nechajte ju chvíľu oddýchnuť. Nakrájajte ju na plátky a podávajte so zeleninou a zemiakmi. Na tanieri môžete pokvapkať čerstvo vytlačenou citrónovou šťavou.

Tip:

K tejto jahňacine skvele ladí aj chrumkavý chlieb alebo domáca knedľa. Nezabudnite si pripraviť aj osviežujúci zeleninový šalát ako doplnok k hlavnému jedlu.

Prajeme dobrú chuť a krásne veľkonočné sviatky!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. ZelenýPohár píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept na jahňacinu! Mám rád, keď je jedlo jednoduché a chutné. Určite ho vyskúšam na Veľkú noc. Ďakujem za skvelý tip, teším sa na výsledok!

  2. JasnýDník píše:

    Tento recept je super! Znie to veľmi lákavo a jednoduché. Rád varím pre rodinu a myslím, že im tento pokrm určite chutí. Už sa neviem dočkať, kedy ho pripravím!

  3. ŠťastnýCucoriedka píše:

    Jahňacina je moja obľúbená! Tento recept vyzerá tak jednoducho, ale chutne. Vďaka za tipy na korenie! Určite pridám aj svoje obľúbené bylinky. Prajem všetkým dobrú chuť!

  4. VeseleVianoce píše:

    Wow, tento recept ma nadchol! Veľká noc bude teraz ešte lepšia s takou dobrou jahňacinou. Všetky ingrediencie sú dostupné a milujem vôňu rozmarínu a cesnaku. Teším sa na prípravu!

  5. MalýKocúr píše:

    Tento recept vyzerá fantasticky! Jahňacina má výnimočnú chuť a s tými bylinkami to musí byť úplná bomba. Určite vyskúšam a prinesiem rodine niečo špeciálne na stôl!

  6. SrdiečkoRuža píše:

    To je presne to, čo potrebujem pre moju veľkonočnú hostinu! Recept je veľmi jasný a zrozumiteľný, takže sa do toho pustím hneď ako budem mať čas. Ďakujem za inšpiráciu!

  7. CukrovýMravec píše:

    ‚Super nápad pripraviť jahňacinu na Veľkú noc! Som si istý, že to bude lahodné jedlo pre celú rodinu. Veľmi sa teším, že som našiel tento skvelý recept!‘

  8. 'LáskyplnýMedvedík' píše:

    ‚Recept na jahňacinu znie úžasne! Mám rád kombináciu cesnaku a olivového oleja. Verím, že výsledok bude fantastický a už teraz mám chuť si ho pripraviť.‘

  9. SladkáBublinka píše:

    “Jahňacina s rozmarínom? To znie ako sen! Nemôžem sa dočkať, kedy začnem variť podľa tohto receptu.“

  10. PohodovýKocúr píše:

    “Tento recept ma úplne oslovil! Veľmi rád varím pre svojich blízkych a verím, že táto jahňacina bude hitom u nás doma.“