Samozrejme, tu je recept na lahodnú vianočnú mäsovú roládu:
Potrebné ingrediencie:
- 500 gramov mletej bravčovej mäsa
- 500 gramov mletej hovädziny
- 2 krajce chleba namočeného v mlieku
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1/2 čajovej lyžičky sušenej rasce
- 1/2 čajovej lyžičky sušenej rozmarínu
- 1/4 čajovej lyžičky muškátového orieška
- 100 gramov upečenej šunky, nakrájanej na malé kúsky
- 100 gramov upečenej slaniny, nakrájanej na kocky
- 100 gramov nakrájaných kyslých uhorkov
- Horčica na natretie
Vianočná mäsová roláda
Postup prípravy:
- Najprv predhrejte rúru na 180°C (350°F).
- V miske dôkladne spojiť mleté bravčové a hovädzie mäso, namočený chlieb, nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, vajcia, soľ, korenie, rascu, rozmarín a muškátový oriešok, až kým sa všetky ingrediencie rovnomerne nezmiešajú.
- Na rovnej ploche rozložte vrstvu mäsovej zmesi do tvaru obdĺžnika.
- Natrite vrstvou horčice a rovnomerne rozložte nakrájané kúsky šunky, slaniny a kyslé uhorky.
- Pomocou papiera na pečenie opatrne zrolujte mäsovú zmes do pevnej rolády, aby sa plnka dobre uzatvorila.
- Vložte zrolovanú roládu na plech a pečte v predhriatej rúre približne 1 hodinu, alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 70°C (160°F).
- Roládu vyberte z rúry a nechajte ju chvíľu vychladnúť pred krájaním.
- Servírujte vianočnú mäsovú roládu teplú alebo pri izbovej teplote. Prajeme dobrú chuť!
Poznámka: Podľa osobných preferencií môžete pridať ďalšie prísady do náplne, ako napríklad strúhaný syr, huby alebo rôzne bylinky.