Vianočná mäsová roláda

Samozrejme, tu je recept na lahodnú vianočnú mäsovú roládu:

Potrebné ingrediencie:

  • 500 gramov mletej bravčovej mäsa
  • 500 gramov mletej hovädziny
  • 2 krajce chleba namočeného v mlieku
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej rasce
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej rozmarínu
  • 1/4 čajovej lyžičky muškátového orieška
  • 100 gramov upečenej šunky, nakrájanej na malé kúsky
  • 100 gramov upečenej slaniny, nakrájanej na kocky
  • 100 gramov nakrájaných kyslých uhorkov
  • Horčica na natretie

 

Vianočná mäsová roláda

Postup prípravy:

Ako upiecť veľkonočnú pásku?

Ako upiecť veľkonočnú pásku?

Čítať viac »

  1. Najprv predhrejte rúru na 180°C (350°F).
  2. V miske dôkladne spojiť mleté bravčové a hovädzie mäso, namočený chlieb, nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, vajcia, soľ, korenie, rascu, rozmarín a muškátový oriešok, až kým sa všetky ingrediencie rovnomerne nezmiešajú.
  3. Na rovnej ploche rozložte vrstvu mäsovej zmesi do tvaru obdĺžnika.
  4. Natrite vrstvou horčice a rovnomerne rozložte nakrájané kúsky šunky, slaniny a kyslé uhorky.
  5. Pomocou papiera na pečenie opatrne zrolujte mäsovú zmes do pevnej rolády, aby sa plnka dobre uzatvorila.
  6. Vložte zrolovanú roládu na plech a pečte v predhriatej rúre približne 1 hodinu, alebo kým vnútorná teplota nedosiahne 70°C (160°F).
  7. Roládu vyberte z rúry a nechajte ju chvíľu vychladnúť pred krájaním.
  8. Servírujte vianočnú mäsovú roládu teplú alebo pri izbovej teplote. Prajeme dobrú chuť!

Poznámka: Podľa osobných preferencií môžete pridať ďalšie prísady do náplne, ako napríklad strúhaný syr, huby alebo rôzne bylinky.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *