Vianočné nepečené pečivo

Ak sa snažíte nájsť recept na vianočné sladkosti, ktoré sa nepečú, tu je jedna z alternatív pre vás:

Potrebné ingrediencie:

  • 200 g sušienok (napríklad maslových, kakaových alebo ovsených)
  • 100 g mletých orechov
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica kakaového prášku
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 lyžice rumu alebo náhradného rumového aroma
  • 4 lyžice oleja (môže byť repkový alebo slnečnicový)

 

Vianočné nepečené sladkosti

Pokyny:

  1. V mixéri rozomelte sušienky na jemnú hmotu.
  2. Pridajte mleté orechy, práškový cukor a kakao a dobre premiešajte.
  3. Potom pridajte vanilkový extrakt, rum alebo jeho alternatívu a olej. Opäť premiešajte, kým sa všetky zložky poriadne nespoja.
  4. Zo zmesi formujte malé guľôčky. Ak je hmota príliš lepkavá, môžete pridať trošku oleja alebo si navlhčiť ruky.
  5. Guľky je možné ozdobiť kokosovými vločkami, strúhanou čokoládou alebo inými obľúbenými ingredienciami.

Podávajte vianočné orechové guľky ako dezert, alebo ako súčasť vianočného občerstvenia. Skladujte ich v chladničke. Prajeme dobrú chuť!

 

Vianočné nepečené pečivo - 2

2) Vianočné nepečené pečivo

Ingrediencie:

  • 200 g nasekaných orechov (napr. vlašské, lieskovce, alebo mandle)
  • 200 g sušienok (napríklad detských alebo kakaových)
  • 150 g masla
  • 150 g kakaového prášku
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 100 g hrozienok alebo sušeného ovocia (podľa želania)
  • 100 g čokolády na polevu (môže byť biela alebo horká)
  • Kokosová múčka (na obalenie, podľa preferencie)

Postup:

Zemiaková polievka s vajcom

Zemiaková polievka s vajcom

Čítať viac »

  1. Príprava základnej zmesi:

    • V hlbokej miske rozlámajte sušienky na drobné kúsky. Môžete ich pomlieť na jemnejšiu zmes alebo nechať trochu hrudkovité.
    • Do sušienok primiešajte nasekané orechy, kakaový prášok, práškový cukor a vanilkový cukor. Dôkladne premiešajte.
  2. Pridanie mokrých ingrediencií:

    • Maslo s mliekom rozpustite na sporáku a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
    • Rozpustené maslo s mliekom vložte do suchej zmesi a dobre premiešajte, až kým sa všetky ingrediencie nespoja. Pokiaľ chcete, pridajte aj hrozienka alebo sušené ovocie.
  3. Tvarovanie pochúťky:

    • Z pripravenej zmesi formujte malé guľôčky alebo tyčinky, podľa vášho výberu.
    • Ak plánujete použiť kokosovú múčku, môžete ich po tvarovaní v nej obaliť.
  4. Chladenie:

    • Hotové guľôčky alebo tyčinky položte na tanier (alebo plech) a dajte ich do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby dobre stuhli.
  5. Poleva:

    • Čokoládu na polevu rozpustite vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke, dávajte pozor, aby sa neprihorela.
    • Po stuhnutí pochúťok ich namáčajte do roztopenej čokolády a potom ich opäť položte na tanier alebo plech pokrytý papierom na pečenie.
  6. Finálna úprava:

    • Po namočení do čokolády nechajte pokrmy stuhnúť na izbovej teplote alebo v chladničke.
    • Po úplnom zatuhnutí môžete vianočné nepečené sladkosti ozdobiť farebnými posypmi, alebo ich podávať na vianočnej tabuli.

Tipy:

  • Experimentujte s rôznymi prísadami, ako sú kokos, med, alebo orechové maslo.
  • Tento recept je veľmi variabilný a môžete prispôsobiť ingrediencie podľa svojich preferencií.

Prajeme vám dobrú chuť a radostné Vianoce!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *