Vianočný šalát recept

Tu je návod na prípravu vianočného šalátu:

Suroviny:

  • 500 g kapustového šalátu na vianočný spôsob
  • 2 kusy jabĺk
  • 2 kusy mrkvy
  • 100 g hrozienok
  • 100 g vlašských orechov
  • 200 g majonézy
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • soľ a korenie podľa vlastného vkusu

 

Recept na vianočný šalát

Pokyny:

  1. Kapustový šalát nakrájajte na jemné prúžky. Môžete použiť buď nastrúhaný, alebo narezaný kapustový kel.
  2. Ošúpte jablká a mrkvy a nastrúhajte ich na hrubom strúhadle.
  3. Do misky vložte nakrájaný kapustový šalát a pridajte nastrúhané jablká a mrkvy.
  4. Pridajte hrozienka a vlašské orechy, všetko dôkladne premiešajte.
  5. Do zmesi vložte majonézu a citrónovú šťavu. Jemne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
  6. Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ a korenie.
  7. Nechajte šalát odležať v chladničke aspoň 1 hodinu pred podávaním.

Voilà! Vianočný šalát je pripravený. Prajem dobrú chuť!

 

Vianočný šalát recept - 2

2) Vianočný šalát recept

Suroviny:

Zeleninová polievka s rezancami

Zeleninová polievka s rezancami

Čítať viac »

  • 500 g zemiakov
  • 300 g mrkvy
  • 200 g hrášku (mrazeného alebo konzervovaného)
  • 5 – 6 kyslých uhorkov
  • 3 – 4 vajcia
  • 150 g majonézy
  • 100 g kyslej smotany
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Pokyny:

  1. Príprava surovín:

    • Zemiaky a mrkvu dôkladne umyte a varte vo šupke, až kým nezmäknú. Po uvarení ich nechajte vychladnúť, potom ich olúpte a nakrájajte na malé kocky.
    • Hrášok, ak je mrazený, varte v osolenej vode a následne sceďte. Konzervovaný hrášok stačí len scediť.
    • Kyslé uhorky nakrájajte na drobné kocky.
    • Vajíčka varte natvrdo (približne 10 minút), nechajte vychladnúť, olúpte a nakrájajte na kocky.
  2. Miešanie šalátu:

    • Všetky pripravené suroviny (zemiaky, mrkvu, hrášok, kyslé uhorky a vajíčka) vložte do veľkej misy.
    • Pridajte majonézu a kyslú smotanu. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie dobre spojili.
  3. Dochutenie:

    • Ochuťte šalát soľou a korením podľa vlastného vkusu. Môžete pridať aj trochu citrónovej šťavy pre svieži nádych.
  4. Podávanie:

    • Šalát preneste do servírovacej misy a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
    • Môžete ho podávať ihneď, ale najlepšie chutí po niekoľkých hodinách v chladničke, keď sa chute prepojili.

Tipy:

  • Do šalátu môžete pridať aj iné suroviny podľa vlastnej chuti, napríklad nakrájanú červenú cibuľu, jablká alebo uvarené kuracie mäso.
  • Podávajte ako prílohu k rybe alebo rezňom, alebo ako samostatný pokrm.

Prajem príjemné varenie a šťastné a veselé Vianoce!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Bohdan Kusnirova píše:

    Ďakujem za super recept! Urobím tento vianočný šalát na Vianoce, verím, že bude chuti!

  2. Emanuel Vasicek píše:

    Recept na vianočný šalát vyzerá veľmi chutne a ľahko sa pripraví. Určite ho vyskúšam!

  3. Shotova píše:

    Vianočný šalát je u nás tradičnou súčasťou veľkej vianočnej večere. Tento recept určite skúsim, možno sa stane novou obľúbencem!

  4. Jozef41 píše:

    Ďakujem za skvelé recepty! Veľmi ma potešili a určite ich vyskúšam na Vianoce.

  5. Dobroslava Mokros píše:

    Super recepty, ďakujem! Rada si vyskúšam nové veci, najmä na sviatky.

  6. Laura Molnarova píše:

    Výborné nápady na vianočné šaláty. Teším sa, že môžem skúsiť niečo nové.