Vietnamská bageta - Recept

Medzinárodne známa ako “bánh mì”, vietnamská bageta je jedným z najvýraznejších jedál vietnamskej kuchyne. Táto obľúbená uličná pochúťka kombinuje prvky západnej pekárne s tradičnými vietnamskými ingredienciami.

Vietnamská bageta sa zvyčajne skladá z chrumkavej francúzskej bagety, ktorá je naplnená rôznymi druhmi výrazných ingrediencií. Medzi najčastejšie patria grilované ľahké mäso (napríklad bravčové, kuracie alebo hovädzie), nakladaná zelenina (ako mrkva, daikon, uhorka) a bylinky (napríklad koriander, mäta).

Okrem toho si v vietnamskej bagete môžete vychutnať tiež rôzne omáčky a korenie, ako je sriracha, majonéza, sójová omáčka alebo rybacia omáčka. Táto kombinácia ingrediencií vytvára bohatú a vyváženú chuťovú paletu, ktorá je charakteristická pre vietnamskú kuchyňu.

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Qsamson píše:

    Nikdy som neochutnal bagetu z Vietnama, ale teraz mám chuť to skúsiť.

  2. Slota Gaspar píše:

    Veľmi pekne popísané, asi si ju vyskúsim pripraviť doma.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *