Vietnamská bageta - Recept

Medzinárodne známa pod názvom „bánh mì“, vietnamská bageta patrí medzi najvýraznejšie pokrmy vietnamskej gastronómie. Táto obľúbená uličná špecialita spojuje prvky západnej pekárenskej kultúry s tradičnými vietnamskými surovinami.

Vietnamská bageta sa obyčajne skladá z chrumkavej francúzskej pečiva, ktorá je plnená rôznymi druhmi výrazných surovín. Medzi najbežnejšie patrí grilované jemné mäso (napríklad bravčovina, kura alebo hovädzina), kyslá zelenina (ako mrkva, daikon, uhorka) a čerstvé bylinky (napríklad koriander, mäta).

Navyše si môžete v tejto bagete vychutnať aj rôzne omáčky a koreniny, ako sú sriracha, majonéza, sójová omáčka alebo rybia omáčka. Kombinácia týchto ingrediencií vytvára bohatú a vyváženú chuťovú variáciu, ktorá je typická pre vietnamskú kulináriu.

Špagety s tuniakovou omáčkou

Špagety s tuniakovou omáčkou

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Qsamson píše:

    Nikdy som neochutnal bagetu z Vietnama, ale teraz mám chuť to skúsiť.

  2. Slota Gaspar píše:

    Veľmi pekne popísané, asi si ju vyskúsim pripraviť doma.