Medzinárodne známa ako “bánh mì”, vietnamská bageta je jedným z najvýraznejších jedál vietnamskej kuchyne. Táto obľúbená uličná pochúťka kombinuje prvky západnej pekárne s tradičnými vietnamskými ingredienciami.
Vietnamská bageta sa zvyčajne skladá z chrumkavej francúzskej bagety, ktorá je naplnená rôznymi druhmi výrazných ingrediencií. Medzi najčastejšie patria grilované ľahké mäso (napríklad bravčové, kuracie alebo hovädzie), nakladaná zelenina (ako mrkva, daikon, uhorka) a bylinky (napríklad koriander, mäta).
Okrem toho si v vietnamskej bagete môžete vychutnať tiež rôzne omáčky a korenie, ako je sriracha, majonéza, sójová omáčka alebo rybacia omáčka. Táto kombinácia ingrediencií vytvára bohatú a vyváženú chuťovú paletu, ktorá je charakteristická pre vietnamskú kuchyňu.
Zaujímavý článok.
Nikdy som neochutnal bagetu z Vietnama, ale teraz mám chuť to skúsiť.
Táto bageta znie chutne.
Veľmi pekne popísané, asi si ju vyskúsim pripraviť doma.