Voňavé lievance z kysnutého cesta

Tu je recept na voňavé lievance z kysnutého cesta:

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 75 g cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 7 g sušeného droždia
  • 2 vajcia
  • 50 g rozpusteného masla
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie

 

Voňavé lievance z kysnutého cesta

Postup:

  1. V malom hrnčeku zohrejte mlieko, ale neprevarte ho. Pridajte 1 lyžičku cukru a sušené droždie. Nechajte pôsobiť asi 10 minút, kým sa droždie aktivuje a hmota začne bublať.
  2. Zmiešajte múku, zvyšný cukor a soľ v miske. Vytvorte v strede malú jamku.
  3. Do jamky pridajte aktívne droždiové mlieko a vajcia. Pomaly začnite miešať zo stredu do okrajov, aby sa postupne všetko spojilo.
  4. Keď je zmes spojená, začnite pridávať rozpustené maslo. Miešajte až kým sa nevytvorí jednotná a hladká hmota.
  5. Zakryte misku kuchynskou utierkou a nechajte cesto kysnúť na teplom mieste asi 1-2 hodiny, kým sa zdvojnásobí.
  6. Po ušúchaní cesta si do hrnca nalejte olej. Na strednom ohni ho zohrejte.
  7. V hrnčeku s lyžicou naberte cesto a zošúchajte ho do hrnca s olejom. Tvarujte lievance s priemerom približne 6 cm.
  8. Lievance opekajte z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé. Potom ich vyňate z oleja a nechajte odkvapkať na papierovom obruse.
  9. Na záver posypte lievance práškovým cukrom a podávajte ihneď.

Dúfam, že Vám budú tieto voňavé lievance chutiť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *