Tu je návod na skvelú polievku z tekvice:
Potrebné suroviny:
- 1 kg tekvice (odporúčam hokkaido alebo hubovku)
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ, čierne korenie a mletá paprika podľa chuti
- olej na zahrievanie
Skvelá tekvicová polievka
Návod na prípravu:
- Tekvicu zbavte semien a nakrájajte ju na menšie kusy. Cibuľu a cesnak olúpte a nasekajte na malé kocky. Ošúpanú mrkvu a zemiaky nakrájajte na malé kocky.
- Na pánvi rozohrejte trochu oleja a opražte cibuľu s cesnakom, kým nezozhnednú. Potom pridajte mrkvu a zemiaky a spolu ich pražte asi 5 minút.
- Do hrnca pridajte vývar a dusenú zeleninu. Prikryte hrniec a nechajte variť približne 15 – 20 minút, kým sa zelenina nestane mäkkou.
- Všetko následne rozmixujte ponorným mixérom a vráťte na plameň. Pridajte smotanu na varenie a za stáleho miešania nechajte polievku ešte chvíľu povariť.
- Na koniec dochuťte soľou, čiernym korením a mletou paprikou podľa chuti. Servírujte spolu s kôrkou chleba alebo kyslou smotanou.
Prajem dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.