Určite! Tu je recept na skvelé cesto na štrúdlu:
Zloženie:
- 250 g hladkej múky
- 125 ml vlažnej vody
- 2 lyžice oleja
- štipka soli
Skvelé cesto na štrúdlu
Návod:
- Do misky preosejeme múku a primiešame štipku soli.
- Postupne pridávame vlažnú vodu a olej a začneme cesto miešať. Môžeme použiť ruky, alebo použiť mixér so šľahačom.
- Dôkladne spracovávame cesto, až kým nie je hladké a pružné. Môže sa stať, že nebudeme potrebovať všetku vlažnú vodu, alebo naopak, budeme musieť pridať trošku navyše.
- Keď je cesto hotové a pružné, vyberieme ho z misky a na doske ho roztiahneme na tenký plát.
- Následne ho môžeme využiť podľa receptu na prípravu štrúdle.
Verím, že si pripravíte chutnú štrúdlu s touto skvelou cesto receptúrou! Ak máte nejaké otázky, neváhajte sa opýtať.
2) Výborné cesto na štrúdlu
Zloženie:
- 250 g hladkej múky
- 1 vajce
- 1/2 šálky vody (približne 120 ml)
- 1 polievková lyžica oleja
- 1/2 čajovej lyžičky soli
Návod:
-
Príprava cesta: V miske zmiešajte hladkú múku a soľ. Urobte v strede jamku a pridajte vajce, vodu a olej.
-
Miesenie: Rukami alebo so mixérom s hnetacím hákom spracujte cesto, kým nebude jemné a elastické. Ak je cesto príliš suché, pridajte malinko vody; ak je naopak príliš lepkavé, prisypte trošku múky.
-
Nechajte odpočívať: Cesto zabalte do potravinovej fólie alebo prikryte utierkou a nechajte odpočívať asi 30 minút. Toto umožní gluténu si oddýchnuť a cesto sa lepšie rozvaľká.
-
Rozvaľkanie: Po odpočinku vyberte cesto a na pomúčenej podložke ho rozváľajte na veľmi tenký plát. Mali by ste vidieť dosku pod cestom.
-
Plnenie a pečenie: Cesto môžete naplniť podľa vlastnej chuti (napríklad jablkami, tvarohom, makom alebo višňami). Cesto zabaľte do štrúdle a preneste ho na plech s papierom na pečenie.
-
Pečenie: Predhřejte rúru na 180 °C. Štrúdľu pečte približne 30-40 minút, alebo pokým nebude nádherne zlatohnedá.
-
Podávanie: Po upečení nechajte štrúdľu vychladnúť, posypte práškovým cukrom a podávajte.
Prajem dobrú chuť!