Na smotane pripravený výborný králik je skutočnou lahôdkou. Ak máte radi králika a smotanové omáčky, tento recept vám určite bude chutiť. Tu je jednoduchý postup:
Suroviny:
- 1 králik (delený na porcie)
- 2 cibule (nakrájané na plátky)
- 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 200 ml smotany na varenie
- 200 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice hladkej múky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- rastlinný olej na opekanie
Výborný králik na smotane
Postup:
- Na panvici zohrejte rastlinný olej a opečte porcie králika z oboch strán, kým sa nezačnú zlatisto hnedať. Potom odložte králika na tanier.
- Na tej istej panvici pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Vložte späť porcie králika na panvicu a posypte múkou. Dobré premiešajte, aby sa múka rovnomerne rozložila.
- Zalejte smotanou na varenie a hovädzím vývarom. Za stáleho miešania nechajte zmes vrieť a zahustiť.
- Po zahustení znížte teplotu a nechajte omáčku jemne vrieť s králikom asi 30 minút, kým sa mäso neuvarte.
- Omáčku ochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Podávajte s dusenou alebo praženou zeleninou a prílohou podľa vlastného výberu.
Pochúťte si touto skvelou pochúťkou a prajem vám výbornú chuť!
2)
Ak hľadáte chutný a aromatický recept na králika, ste na správnom mieste. Králik na smotane predstavuje tradičné jedlo, ktoré sa teší obľube v mnohých slovenských domácnostiach. Upravujeme ho tak, aby sme zachovali jeho jedinečnú chuť a zároveň ho obohatili o príjemnú krémovú textúru. Tento recept je ideálny nielen na rodinné obedy, ale aj na špeciálne príležitosti.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Pre prípravu výborného králika na smotane budete potrebovať:
- 1 králik (asi 1,5 kg)
- 400 ml smotany na varenie
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 ml bieleho vína
- 1 bobkový list
- 2-3 zrniečka čierneho korenia
- soľ podľa chuti
- olej na fritovanie
- čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Postup prípravy králika na smotane
Na začiatok si pripravte králika. Omyte ho a nakrájajte na porcie. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridajte nakrájané kúsky králika a restujte ich, kým nezhnednú. Následne pridajte prelisovaný cesnak, bobkový list a korenie. Potom zalejte bielym vínom a nechajte chvíľu povariť, aby sa alkohol odparil.
Keď je víno skoro vyvarené, pridajte smotanu na varenie a znížte plameň. Nechajte na miernom ohni variť asi 40 minút, kým bude králik dokonale mäkký. Po upečení posypte králika nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s prílohou podľa vašich preferencií, ako sú zemiaky alebo čerstvý chlieb.
Recept sa zdá byť jednoduchý, skúsim ho určite pripraviť na obed.
Nikdy som ešte nejedla králika, možno by som to mala vyskúšať.
Vôbec sa mi nepáči, že je recept na králika. Nejím mäso.
Recept na králika na smotane vyzerá skvelo. Určite ho vyskúšam.
Tento recept na králika je veľmi zaujímavý, vyzdvihol by som viac detailov o príprave.
Králik na smotane je skvelý recept, ľahko pochopiteľný aj pre začiatočníkov.