Výborný králik na smotane

Na smotane pripravený výborný králik je skutočnou lahôdkou. Ak máte radi králika a smotanové omáčky, tento recept vám určite bude chutiť. Tu je jednoduchý postup:

Suroviny:

  • 1 králik (delený na porcie)
  • 2 cibule (nakrájané na plátky)
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • rastlinný olej na opekanie

 

Výborný králik na smotane

Postup:

  1. Na panvici zohrejte rastlinný olej a opečte porcie králika z oboch strán, kým sa nezačnú zlatisto hnedať. Potom odložte králika na tanier.
  2. Na tej istej panvici pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Vložte späť porcie králika na panvicu a posypte múkou. Dobré premiešajte, aby sa múka rovnomerne rozložila.
  4. Zalejte smotanou na varenie a hovädzím vývarom. Za stáleho miešania nechajte zmes vrieť a zahustiť.
  5. Po zahustení znížte teplotu a nechajte omáčku jemne vrieť s králikom asi 30 minút, kým sa mäso neuvarte.
  6. Omáčku ochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Podávajte s dusenou alebo praženou zeleninou a prílohou podľa vlastného výberu.

Pochúťte si touto skvelou pochúťkou a prajem vám výbornú chuť!

 

2)

Ak hľadáte chutný a aromatický recept na králika, ste na správnom mieste. Králik na smotane predstavuje tradičné jedlo, ktoré sa teší obľube v mnohých slovenských domácnostiach. Upravujeme ho tak, aby sme zachovali jeho jedinečnú chuť a zároveň ho obohatili o príjemnú krémovú textúru. Tento recept je ideálny nielen na rodinné obedy, ale aj na špeciálne príležitosti.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Pre prípravu výborného králika na smotane budete potrebovať:

  • 1 králik (asi 1,5 kg)
  • 400 ml smotany na varenie
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 ml bieleho vína
  • 1 bobkový list
  • 2-3 zrniečka čierneho korenia
  • soľ podľa chuti
  • olej na fritovanie
  • čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Postup prípravy králika na smotane

Na začiatok si pripravte králika. Omyte ho a nakrájajte na porcie. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridajte nakrájané kúsky králika a restujte ich, kým nezhnednú. Následne pridajte prelisovaný cesnak, bobkový list a korenie. Potom zalejte bielym vínom a nechajte chvíľu povariť, aby sa alkohol odparil.

Keď je víno skoro vyvarené, pridajte smotanu na varenie a znížte plameň. Nechajte na miernom ohni variť asi 40 minút, kým bude králik dokonale mäkký. Po upečení posypte králika nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s prílohou podľa vašich preferencií, ako sú zemiaky alebo čerstvý chlieb.

Podobné príspevky

6 Komentárov

  1. Viola Pelikan píše:

    Recept sa zdá byť jednoduchý, skúsim ho určite pripraviť na obed.

  2. Stela Murcova píše:

    Nikdy som ešte nejedla králika, možno by som to mala vyskúšať.

  3. Ervin44 píše:

    Vôbec sa mi nepáči, že je recept na králika. Nejím mäso.

  4. Milena Senko píše:

    Recept na králika na smotane vyzerá skvelo. Určite ho vyskúšam.

  5. Vladislav30 píše:

    Tento recept na králika je veľmi zaujímavý, vyzdvihol by som viac detailov o príprave.

  6. Rnitra píše:

    Králik na smotane je skvelý recept, ľahko pochopiteľný aj pre začiatočníkov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *