Vynikajúca špagetová cuketa s mletým mäsom

Ak hľadáte skvelý recept na cuketové špagety s mletým mäsom, tu je jedna z možností:

Ingrediencie:

  • 2 veľké cukety
  • 500 g mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 pohár paradajkového pretlaku (400 g)
  • 2 lyžice paradajkového protlaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vkusu
  • nastrúhaný syr na posypanie (napr. parmezán)

 

Vynikajúce cuketové špagety s mletým mäsom

Postup:

Polievka z oranžovej tekvice

Polievka z oranžovej tekvice

Čítať viac »

  1. Cukety umyte a odstráňte semienka. Nakrájajte na tenké pásiky alebo využite špeciálny „cuketový špagetovač“ na vytvorenie tvaru podobného špagetám.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  3. Pridajte mleté mäso a opražte ho, po dobu, kým nie je úplne hnedé. Podľa chuti osolte a okoreňte čiernym korením.
  4. Pridajte paradajkový pretlak, paradajkový protlak a oregano. Dobre premiešajte a nechajte zmes jemne variť približne 15-20 minút, aby sa chute spojili.
  5. Do panvice s mletým mäsom a paradajkami pridajte nastrúhané cuketové špagety a miešajte, varte na miernom plameni asi 5-7 minút, aby sa cuketové špagety zjemnili, no stále zostali pevné.
  6. Podávajte ihneď po dovarovaní, posypané nastrúhaným syrom.

Tento recept je výbornou a zdravou alternatívou k tradičným špagetám s mletým mäsom, pričom ponúka výhodu nízkeho obsahu sacharidov a obohacuje pokrm o zeleninu. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *