Ak hľadáte vynikajúci recept na špagetovú cuketu s mletým mäsom, tu máte jednu možnosť:
Ingrediencie:
- 2 veľké cukety
- 500 g mletej hovädzej alebo bravčovej mašti
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 pohár paradajkového pretlaku (400 g)
- 2 lyžice paradajkového protlaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička sušeného oregana
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- nastrúhaný syr na posypanie (napr. parmezán)
Vynikajúca špagetová cuketa s mletým mäsom
Postup:
- Cukety umyte a zbavte semien. Nakrájajte na tenké pásiky alebo použite špeciálny “cuketový špagetizač” na vytvorenie podobných špagiet.
- Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Pridajte mleté mäso a orestujte ho, až kým nie je úplne hnedé. Podľa chuti osolte a okoreňte čiernym korením.
- Pridajte paradajkový pretlak, paradajkový protlak a oregano. Dobre premiešajte, a nechajte zmes pomaly variť asi 15-20 minút, aby sa chute prepojili.
- Nastrúhané cuketové špagety pridajte do panvice s mäsom a paradajkami a miešajte, a hlavne varíte na miernom plameni asi 5-7 minút, aby sa cuketové špagety zmäkli, ale stále boli pevné.
- Podávajte hneď po dovarívaní, posypané nastrúhaným syrom.
Tento recept je chutnou a zdravou alternatívou k tradíciám špagiet s mletým mäsom, ktorá poskytuje výhodu nízkeho obsahu sacharidov a pridáva zeleninu do jedla. Dobrú chuť!