Vysmážaná pečienka

Ak hľadáte recept na vyprážanú pečeň, tu je jednoduchý postup, ako ju pripraviť:

Budete potrebovať:

  • 500 g hovädzej alebo bravčovej pečene
  • 2 vajcia
  • 4 polievkové lyžice múky
  • soľ a korenie podľa vašich preferencií
  • olej na vyprážanie

 

Vyprážaná pečienka

Postup:

Kuracie prsia na dubákoch

Kuracie prsia na dubákoch

Čítať viac »

  1. Pečeň dôkladne očistite a pokrájajte na tenké plátky. Troška korenia alebo soli a máte to.
  2. V miske rozšľahajte vajcia a pridajte múku. Dobre premiešajte, aby ste získali jemné cesto.
  3. Plátky pečene ponorte do cesta a dôkladne ich obalíte z oboch strán.
  4. Olej rozohrejte v panvici na stredne vysokom teple.
  5. Do rozohriateho oleja vložte obalené plátky pečene a smažte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu a nebudú chrumkavé.
  6. Hotové plátky vytiahnite z oleja a nechajte ich odkvapkať na papierovom obrúsku, aby ste sa zbavili prebytočného oleja.

Vyprážanú pečeň môžete podávať s prílohami ako sú zemiakové pyré, ryža alebo knedlíky. Prajeme dobrú chuť!

 

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *