Potrebujete recept na “zakalenú polievku”? Tu máte jednoduchý recept:
Ingrediencie:
- 500g zakysaného kapusta
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 bobkový list
- 1 čajová lyžička kmínu
- 500g údeného klobásy, nakrájanej na plátky
- 1 liter zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
- Soľ a korenie podľa chuti
- Kyslá smotana a čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľne)
Zakalená polievka
Postup:
- Kapustu opláchnite pod studenou vodou, aby ste odstránili nadbytočnú soľnú vodu. Dobre scedíme.
- Vo veľkom hrnci zohrejte rastlinný olej na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým sa stanú priesvitné.
- Pridajte kapustu do hrnca a varíme niekoľko minút za občasného miešania.
- Pridajte bobkový list, kmín a nakrájanú klobásu. Varíme ďalších pár minút.
- Nalejte zeleninový alebo kurací vývar a pridajte nakrájané zemiaky. Zohrejte polievku do varu, potom znížte teplotu a nechajte vrieť asi 20-25 minút, alebo kým sa zemiaky neuvária.
- Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
- Zakalenú polievku podávajte horúcu, ozdobenú lyžicou kyslej smotany a čerstvou petržlenovou vňaťou, ak si prajete.
Dobrú chuť pri príprave zakalenej polievky!