Potrebujete recept na “zakalenú polievku”? Tu máte jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 500g zakysaného kapusta
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 bobkový list
  • 1 čajová lyžička kmínu
  • 500g údeného klobásy, nakrájanej na plátky
  • 1 liter zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Kyslá smotana a čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľne)

 

Zakalená polievka

Postup:

  1. Kapustu opláchnite pod studenou vodou, aby ste odstránili nadbytočnú soľnú vodu. Dobre scedíme.
  2. Vo veľkom hrnci zohrejte rastlinný olej na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým sa stanú priesvitné.
  3. Pridajte kapustu do hrnca a varíme niekoľko minút za občasného miešania.
  4. Pridajte bobkový list, kmín a nakrájanú klobásu. Varíme ďalších pár minút.
  5. Nalejte zeleninový alebo kurací vývar a pridajte nakrájané zemiaky. Zohrejte polievku do varu, potom znížte teplotu a nechajte vrieť asi 20-25 minút, alebo kým sa zemiaky neuvária.
  6. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
  7. Zakalenú polievku podávajte horúcu, ozdobenú lyžicou kyslej smotany a čerstvou petržlenovou vňaťou, ak si prajete.

Dobrú chuť pri príprave zakalenej polievky!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *