Toto je jednoduchý recept na zapečené kuracie rezne:
Suroviny:
- 4 kuracie rezne
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 vajcia
- 1/2 šálky strúhanki
- 1/4 šálky masla
- 1/4 šálky múky
- 1/2 šálky mlieka
- 1 šálka strúhaného syra (napríklad eidam alebo parmazán)
Zapečené kuracie rezne
Postup:
- Kuracie rezne okoreníme soľou a korením podľa chuti.
- V jednom tanieri si pripravíme vajcia a do druhého taniera si dáme strúhanku.
- Kuracie rezne ponoríme najprv do vajcia a potom ich obaľujeme v strúhankach, aby bola rezňa poriadne obalená.
- Rozpustíme maslo v panvici a na stredne silnom ohni opečieme kuracie rezne z oboch strán, až kým nezačnú zlatavo hnedať.
- Rezne vyberieme z panvice a odložíme na stranu.
- Do tej istej panvice pridáme múku a necháme ju orestovať asi 2 minúty, aby sa opražila a získala jemnú arómu.
- Postupne prilievame mlieko a za stáleho miešania varíme, až kým omáčka nepočne hustnúť.
- Do omáčky pridáme polovicu strúhaného syra a miešame, až kým sa syr úplne nerozpustí.
- Vlažnú omáčku nalejeme do zapekacej misy.
- Kuracie rezne položíme do omáčky a posypeme zvyšným strúhaným syrom.
- Zapekaciu misku dáme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 20-25 minút, alebo kým syr nezhnedne a nezačne sa rozpúšťať.
Hotové zapečené kuracie rezne podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovým pyré, ryžou alebo cestovinami. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 strúčiky cesnaku (drcené)
- 1 lyžica olivového oleja
- 200 g syra (napríklad eidam alebo mozzarella)
- 200 g šunky (môže byť aj slanina)
- 1 paradajka (nakrájaná na plátky)
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 1 paprika (nasekaná)
- 100 ml smotany na varenie
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička mletej papriky (sladkej alebo pálivej)
- Strúhanka na posypanie
- Petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava mäsa: Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a potrieme drveným cesnakom. Necháme odstáť 15-20 minút, aby sa mäso marinovalo.
-
Predhriatie rúry: Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Smaženie cibuľe: Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nasekanú cibuľu. Smažíme do zlatista, potom pridáme nasekanú papriku a restujeme ďalších 2-3 minúty.
-
Príprava plata: Na plech na pečenie alebo do zapekacej misy rozložíme kuracie prsia. Na každé prsia položíme plátky šunky (či slaniny), potom špeciálne pridané restovanú cibuľu a papriku.
-
Syr a paradajky: Na vrch každého rezňa položíme plátky paradajky a zasypeme strúhaným syrom.
-
Zálievka: V miske zmiešame smotanu na varenie, oregano a mletú papriku. Túto zmes nalejeme rovnomerne na všetky rezne.
-
Pečenie: Plech alebo zapekaciu misu posypeme strúhankou a dáme do predhriatej rúry. Pečieme asi 30-35 minút, alebo kým sú rezne zlatisté a prepečené.
-
Servírovanie: Po upečení necháme chvíľu stáť. Podávame so zeleninovým šalátom alebo zemiakmi. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Vyzera to velmi chutne, skusim urcite tento recept.
Super recept, mam rada kuracie rezne a tento sposob pripravy sa mi paci.
Tento recept je úžasný! Zapečené kuracie rezne som robila minulý víkend a všetkým veľmi chutili. Omáčka bola skvelá a syr sa krásne roztavil. Určite ho zopakujem. Ďakujem za inšpiráciu!
Super nápad na večeru! Zapečené kuracie rezne sú jedným z mojich obľúbených jedál. Cez víkend ich vyskúšam a verím, že budú fantastické!
Wow, tento recept vyzerá lákavo! Už sa teším na varenie. Kuracie rezne s omáčkou sú vždy skvelou voľbou. K tomu zemiakové pyré? Mňam!
Určite to bude chutiť skvele! Zemiakové pyré k tomu je perfektné. Veľa šťastia pri varení!
Aj ja som sa už rozhodla to urobiť! S takýmto receptom sa nedá nič pokaziť.
Tento recept je super jednoduchý a chutný! Určite ho vyskúšam, keď budem mať návštevu. Každý miluje dobré jedlo.
‘Jednoduché’ je presne to, čo potrebujeme po náročnom dni. Teším sa na výsledok!
‘Dobrú chuť’ prajem aj ja! Recepty ako tento sú vždy vítané.
‘Zapečené kuracie rezne’ znie ako perfektná večera pre rodinu! Určite ho zaradím do svojho menu.
‘Dobrú chuť’ všetkým, ktorí si to pripravia! Mám rád recepty s jednoduchými surovinami.