Zapečené šunkové rolky s mletým mäsom

Zdravím! Radi by ste sa naučili, ako pripraviť šunkové rolky s mletým mäsom zapečené v rúre? Tu je jednoduchý recept:

Suroviny: 

  • 8 plátkov šunky
  • 250 g mletej zemiakovej kaše
  • 250 g mletej bravčovej alebo hovädzej faširky
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 vajce
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 200 ml paradajkového šťavy
  • 100 g strúhanej syra

 

Zapečené šunkové rolky s mletým mäsom

Postup:

  1. V miske zmiešajte mletú fašírku, mletú zemiakovú kašu, cibuľu, cesnak, vajce, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte, až kým sa všetky ingrediencie dobre nespoja.
  2. Na každý plátok šunky položte asi 2 lyžice mäsovej zmesi a zrolujte ich tak, aby bol celý plátok šunky obalený mäsom.
  3. Poukladajte zrolované šunkové rolky vedľa seba do pekáča na pečenie.
  4. Paradajkovú šťavu nalejte do pekáča tak, aby rolky boli čiastočne ponorené v šťave.
  5. Posypte šunkové rolky strúhaným syrom.
  6. Predohrejte rúru na 180 °C a pečte šunkové rolky 30-35 minút, kým sa mäso neuvarte a syr nezhnedne a rozpustí sa.
  7. Po upečení nechajte šunkové rolky chvíľu vychladnúť a potom podávajte teplé.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave vynikajúcich zapečených šunkových roliek s mletým mäsom! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *