Zapekaná tarhoňa s mletým mäsom je skvelé jedlo pre celú rodinu. Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept. Tarhoňa je skvelá a viete ju pripraviť za malý okamžik.
Ak chcete pripraviť zapekanú tarhoňu s mletým mäsom, nasledujte tieto kroky:
Suroviny:
- 250 g tarhoňa
- 500 g mleté mäso (hovädzie, bravčové alebo kuracie)
- 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 paprika, nakrájaná na kocky
- 400 g paradajkových kúskov v šťave
- 200 g syra, nastrúhaného
- Soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej
- petržlenová vňať na ozdobu
Zapekaná tarhoňa s mletým mäsom
Postup:
- Tarhoňu uvaríme v osolenej vriacej vode podľa návodu.
- V panvici s olivovým olejom orestujeme cibuľu a cesnak do zlatista.
- Pridáme mleté mäso a orestujeme do doby, kým nie je mäso dobre prepečené.
- Pridáme nakrájanú papriku a paradajkové kúsky v šťave. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme dusiť asi 10 minút.
- Vymiešame už uvarenú tarhoňu s mletým mäsom a prestriekame sirovými strúhankami.
- Zapekáme v rúre ohriatej na 180 °C približne 20 – 25 minút, kým tarhoňa nie je zlatistá a syr sa roztopí a získá zľahka hnedastú farbu.
- Podávame zapekanú tarhoňu s mletým mäsom posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
2)
Zapekaná tarhoňa s mletým mäsom je jedným z tých jedál, ktoré vás zahrejú a zasýtia. Tento pokrm je obľúbený v mnohých slovenských domácnostiach, a jeho príprava je jednoduchá a rýchla. V nasledujúcich riadkoch vám ponúkneme originálny recept, ktorý si zamilujete.
Ingrediencie na zapekanú tarhoňu
Na prípravu zapekanej tarhoňe s mletým mäsom budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 250 g tarhoňe
- 500 g mletého mäsa (bravčové alebo hovädzie)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajkovej omáčky
- 1 paprika
- 1 čajová lyžička mletého korenia
- 250 ml vody
- 2 polievkové lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- strúhaný syr na posypanie (podľa chuti)
Postup prípravy zapekanej tarhoňe
Začnite tým, že si na pánvi na oleji osmažíte nasekanú cibuľu a cesnak. Po pár minútach pridajte mleté mäso a opražte ho do zlatista. Následne pridajte nakrájanú papriku, paradajkovú omáčku a korenie. Miešajte, kým sa všetko dobre prepojí a nechajte niekoľko minút variť.
Kým sa mäso dusí, uvarte tarhoňu v osolenej vode podľa pokynov na obale. Po uvarení ju sceďte a premiešajte s mäsovými ingredienciami. Všetko preložte do zapekacej misy, posypte strúhaným syrom a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút alebo kým sa syr nezapečie do zlatista.
Podávajte teplé a vychutnajte si túto lahodnú zapekanú tarhoňu s mletým mäsom, ktorá určite osloví celú vašu rodinu.
Toto je presne ten druh jedla, ktoré mám rád. Je jednoduché na prípravu a chutné.
Skúsila som tento recept a výsledok bol úžasný! Určite ho ešte uvarím.
Mám doma malé deti a táto tarhoňa im vždy chutí. A aj mne! Rýchla, jednoduchá a chutná!
Tento recept na zapekanú tarhoňu je super! Vyskúšal som ho tento víkend a bol som veľmi spokojný s výsledkom.
Zapekaná tarhoňa je u nás doma obľúbené nedelné jedlo. Tento recept vyzeral zaujímavo, určite ho budem musieť skúsiť.