Zapekaná tarhoňa s mletým mäsom

Zapekaná tarhoňa s mletým mäsom je skvelé jedlo pre celú rodinu. Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept. Tarhoňa je skvelá a viete ju pripraviť za malý okamžik.

Ak chcete pripraviť zapekanú tarhoňu s mletým mäsom, nasledujte tieto kroky:

Suroviny:

  • 250 g tarhoňa
  • 500 g mleté mäso (hovädzie, bravčové alebo kuracie)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 paprika, nakrájaná na kocky
  • 400 g paradajkových kúskov v šťave
  • 200 g syra, nastrúhaného
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • petržlenová vňať na ozdobu

 

Zapekaná tarhoňa s mletým mäsom

Postup:

  1. Tarhoňu uvaríme v osolenej vriacej vode podľa návodu.
  2. V panvici s olivovým olejom orestujeme cibuľu a cesnak do zlatista.
  3. Pridáme mleté mäso a orestujeme do doby, kým nie je mäso dobre prepečené.
  4. Pridáme nakrájanú papriku a paradajkové kúsky v šťave. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme dusiť asi 10 minút.
  5. Vymiešame už uvarenú tarhoňu s mletým mäsom a prestriekame sirovými strúhankami.
  6. Zapekáme v rúre ohriatej na 180 °C približne 20 – 25 minút, kým tarhoňa nie je zlatistá a syr sa roztopí a získá zľahka hnedastú farbu.
  7. Podávame zapekanú tarhoňu s mletým mäsom posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

 

2)

Zapekaná tarhoňa s mletým mäsom je jedným z tých jedál, ktoré vás zahrejú a zasýtia. Tento pokrm je obľúbený v mnohých slovenských domácnostiach, a jeho príprava je jednoduchá a rýchla. V nasledujúcich riadkoch vám ponúkneme originálny recept, ktorý si zamilujete.

Ingrediencie na zapekanú tarhoňu

Na prípravu zapekanej tarhoňe s mletým mäsom budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 250 g tarhoňe
  • 500 g mletého mäsa (bravčové alebo hovädzie)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g paradajkovej omáčky
  • 1 paprika
  • 1 čajová lyžička mletého korenia
  • 250 ml vody
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • strúhaný syr na posypanie (podľa chuti)

Postup prípravy zapekanej tarhoňe

Začnite tým, že si na pánvi na oleji osmažíte nasekanú cibuľu a cesnak. Po pár minútach pridajte mleté mäso a opražte ho do zlatista. Následne pridajte nakrájanú papriku, paradajkovú omáčku a korenie. Miešajte, kým sa všetko dobre prepojí a nechajte niekoľko minút variť.

Kým sa mäso dusí, uvarte tarhoňu v osolenej vode podľa pokynov na obale. Po uvarení ju sceďte a premiešajte s mäsovými ingredienciami. Všetko preložte do zapekacej misy, posypte strúhaným syrom a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút alebo kým sa syr nezapečie do zlatista.

Podávajte teplé a vychutnajte si túto lahodnú zapekanú tarhoňu s mletým mäsom, ktorá určite osloví celú vašu rodinu.

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Matiasko Jaromir píše:

    Toto je presne ten druh jedla, ktoré mám rád. Je jednoduché na prípravu a chutné.

  2. Ktalianova píše:

    Skúsila som tento recept a výsledok bol úžasný! Určite ho ešte uvarím.

  3. David Horvathova píše:

    Mám doma malé deti a táto tarhoňa im vždy chutí. A aj mne! Rýchla, jednoduchá a chutná!

  4. Cyprian54 píše:

    Tento recept na zapekanú tarhoňu je super! Vyskúšal som ho tento víkend a bol som veľmi spokojný s výsledkom.

  5. Kral Raduz píše:

    Zapekaná tarhoňa je u nás doma obľúbené nedelné jedlo. Tento recept vyzeral zaujímavo, určite ho budem musieť skúsiť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *