Tu je postup na zapekané bagety s mozzarellou v slovenskom prevedení:
Ingrediencie:
- 4 kusy bagiet
- 200 g mozzarelly
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička sušeného oregána
- Soľ a korenie podľa vlastnej preferencie
Zapekané bagety s mozzarellou
Príprava:
- Rúru predhrejte na teplotu 180 °C.
- Bagety rozrežte na polovicu a každú polovicu opäť rozdeľte, aby ste získali štvrtiny.
- Mozzarellu nakrájajte na tenké plátky.
- Olivovým olejom potrite vnútornú časť každej štvrtiny bagety.
- Strúčiky cesnaku olúpte a pretlačte ich cez cesnakový lis. Posypte ich predtým potretý olej na bagetách.
- Na každú bagetovú štvrtinu uložte plátky mozzarelly.
- Zapékané bagety s mozzarellou položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 10-12 minút, alebo do doby, kým sa syr jemne nezapečie.
Finálne zapekané bagety s mozzarellou podávajte ako teplé predjedlo alebo ako prílohu. Prajeme dobrú chuť!