Pečené bravčové mäso je pokrm, ktorý sa veľmi jednoducho pripravuje a má skvelú chuť. Tu je nenáročný návod pre vás:
Budete potrebovať:
- 500 gramov bravčovej pečene
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 papriky (červenú a zelenú)
- 200 gramov húb
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice oleja
Pečené bravčové mäso
Postup:
- Bravčovú pečeň nakrájajte na úzke plátky a osolte a okoreňte podľa vlastného uváženia.
- Cibuľu očistite a nakrájajte na drobné krúžky. Cesnak dôkladne nasekajte.
- Papriky očistite a pokrájajte na úzke prúžky. Huby pripravte a nakrájajte na plátky.
- V pánvi zohrejte olej a opražte plátky bravčovej pečene z oboch strán do zlatista. Potom ich vyberte a dajte nabok.
- Na tej istej panvici pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich, až kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte papriky a huby a opekajte ich, kým nezmäknú.
- Vráťte späť opečené plátky bravčovej pečene do pánvičky a dôkladne ich premiešajte s cibuľou, cesnakom, paprikami a hubami.
- Pokračujte v pečení, až kým bravčové mäso nie je dostatočne prepečené.
- Podávajte pečené bravčové mäso teplé so sprievodnou prílohou podľa vlastného výberu, ako napríklad ryžou alebo opečenými zemiakmi.
Dúfam, že vám tento recept na pečené bravčové mäso bude chutiť! Prajem dobrú chuť!