Zapekané bravčové mäso

Zapekané bravčové mäso je jedlo, ktoré sa veľmi ľahko pripravuje a má výbornú chuť. Tu je jednoduchý recept pre vás:

Potrebujete:

  • 500 gramov bravčovej pečene
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 papriky (červenú a zelenú)
  • 200 gramov húb
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja

 

Zapekané bravčové mäso

Postup:

  1. Bravčovú pečeň nakrájajte na tenké plátky a osolte a okoreňte podľa chuti.
  2. Cibuľu očistite a nakrájajte na tenké krúžky. Cesnak nasekajte na jemno.
  3. Papriky očistite a nakrájajte na tenké pásiky. Huby očistite a nakrájajte na plátky.
  4. Na panvici zohrejte olej a opečte plátky bravčovej pečene z oboch strán dozlatista. Odstráňte ich z panvice a odložte.
  5. Na tej istej panvici pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  6. Pridajte papriky a huby a opečte ich, kým zmäknú.
  7. Vráťte späť opálené plátky bravčovej pečene na panvicu a dobre ich premiešajte s cibuľou, cesnakom, paprikami a hubami.
  8. Pokračujte v pečení, kým bravčové mäso nie je dobre prepečené.
  9. Servírujte zapekané bravčové mäso teplé s prílohou podľa vlastnej chuti, ako napríklad s ryžou alebo s opečenými zemiakmi.

Dúfam, že vám tento slovenský recept na zapekané bravčové mäso chutí! Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *