Zapekané bravčové mäso so zeleninou

Recept: Pečené bravčové mäso so zeleninou

Čo budete potrebovať:

  • 500 g bravčového mäsa, nakrájaného na malé kocky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu, nakrájanú na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 červenú papriku, nakrájanú na pásiky
  • 1 žltú papriku, nakrájanú na pásiky
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 1 cuketu, nakrájanú na plátky
  • 1 konzervu mletých paradajok
  • 1 čajovú lyžičku sušeného tymiánu
  • 1 čajovú lyžičku sušeného rozmarínu
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • Strúhaný syr na posypanie (voliteľne)

 

Pečené bravčové mäso so zeleninou

Postup:

Plnka do tortových oplátok

Plnka do tortových oplátok

Čítať viac »

  1. Rúru predhrejte na 180°C.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej pri strednej teplote. Pridajte nakrájané bravčové mäso a opražte ho zo všetkých strán, kým nezíska zlatistú farbu. Mäso potom odložte na bok.
  3. Do tej istej panvice vložte cibuľu a rozdrvený cesnak. Smažte ich, kým cibuľa nezmäkne a nestane sa priesvitnou.
  4. Pridajte papriky, mrkvu a cuketu. Orestujte ich niekoľko minút, až začnú mäknúť.
  5. Primiešajte mleté paradajky, tymián, rozmarín, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte.
  6. Vráťte opražené mäso do panvice a všetko dôkladne spojte.
  7. Zmes presuňte do pekáča a rozotrite ju rovnomerne.
  8. Ak máte záujem, posypte ju strúhaným syrom.
  9. Pekáč zakryte a pečte 30 minút.
  10. Odstráňte pokrývku a pečte ďalších 15-20 minút, alebo až kým sa mäso dobre prepečie a zelenina dostatočne zmäkne.
  11. Servírujte teplé a vychutnajte si pečené bravčové mäso so zeleninou!

Poznámka: Množstvo a výber zeleniny sa môže prispôsobiť vašim preferenciám. Môžete pridať aj bylinky ako je petržlen alebo bazalka pre obohatenie chuti.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *