Recept: Pečené bravčové mäso so zeleninou
Čo budete potrebovať:
- 500 g bravčového mäsa, nakrájaného na malé kocky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľu, nakrájanú na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 1 červenú papriku, nakrájanú na pásiky
- 1 žltú papriku, nakrájanú na pásiky
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 1 cuketu, nakrájanú na plátky
- 1 konzervu mletých paradajok
- 1 čajovú lyžičku sušeného tymiánu
- 1 čajovú lyžičku sušeného rozmarínu
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- Strúhaný syr na posypanie (voliteľne)
Pečené bravčové mäso so zeleninou
Postup:
- Rúru predhrejte na 180°C.
- Na panvici rozohrejte olivový olej pri strednej teplote. Pridajte nakrájané bravčové mäso a opražte ho zo všetkých strán, kým nezíska zlatistú farbu. Mäso potom odložte na bok.
- Do tej istej panvice vložte cibuľu a rozdrvený cesnak. Smažte ich, kým cibuľa nezmäkne a nestane sa priesvitnou.
- Pridajte papriky, mrkvu a cuketu. Orestujte ich niekoľko minút, až začnú mäknúť.
- Primiešajte mleté paradajky, tymián, rozmarín, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte.
- Vráťte opražené mäso do panvice a všetko dôkladne spojte.
- Zmes presuňte do pekáča a rozotrite ju rovnomerne.
- Ak máte záujem, posypte ju strúhaným syrom.
- Pekáč zakryte a pečte 30 minút.
- Odstráňte pokrývku a pečte ďalších 15-20 minút, alebo až kým sa mäso dobre prepečie a zelenina dostatočne zmäkne.
- Servírujte teplé a vychutnajte si pečené bravčové mäso so zeleninou!
Poznámka: Množstvo a výber zeleniny sa môže prispôsobiť vašim preferenciám. Môžete pridať aj bylinky ako je petržlen alebo bazalka pre obohatenie chuti.