Recept: Zapekané bravčové mäso so zeleninou

Potrebujete:

  • 500 g bravčového mäsa, nakrájaného na kocky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu, nakrájanú na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 červenú papriku, nakrájanú na prúžky
  • 1 žltú papriku, nakrájanú na prúžky
  • 2 mrkvy, nakrájané na plátky
  • 1 cuketu, nakrájanú na plátky
  • 1 konzervu nasekaných paradajok
  • 1 čajovú lyžičku sušeného tymiánu
  • 1 čajovú lyžičku sušeného rozmarínu
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Strúhaný syr na posypanie (voliteľné)

 

Zapekané bravčové mäso so zeleninou

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Rozohrejte olivový olej na panvici pri strednej teplote. Pridajte nakrájané kúsky bravčového mäsa a opražte ich zo všetkých strán, kým nezhnednú. Mäso odložte bokom.
  3. Na tej istej panvici pridajte cibuľu a pretlačený cesnak. Smažte ich, kým cibuľa nezmäkne a nestane sa sklovitou.
  4. Pridajte papriky, mrkvu a cuketu na panvicu. Orestujte ich niekoľko minút, kým sa začnú zmäkčovať.
  5. Primiešajte nasekané paradajky, tymián, rozmarín, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
  6. Vráťte opražené mäso na panvicu a všetko poriadne premiešajte.
  7. Presuňte zmes do pekáča a rozotrite ju rovnomerne.
  8. Ak chcete, posypte ju strúhaným syrom.
  9. Zakryte pekáč a pečte ho 30 minút.
  10. Odstráňte kryt a pečte ďalších 15-20 minút, alebo kým sa mäso dobre prepečie a zelenina zmäkne.
  11. Podávajte teplo a vychutnajte si zapekané bravčové mäso so zeleninou!

Poznámka: Akékoľvek príchute a množstvo zeleniny môžete prispôsobiť svojmu vkusu. Môžete pridať aj bylinky ako petržlen alebo bazalku pre extra chuť.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *