Recept: Zapekané bravčové mäso so zeleninou
Potrebujete:
- 500 g bravčového mäsa, nakrájaného na kocky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľu, nakrájanú na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 červenú papriku, nakrájanú na prúžky
- 1 žltú papriku, nakrájanú na prúžky
- 2 mrkvy, nakrájané na plátky
- 1 cuketu, nakrájanú na plátky
- 1 konzervu nasekaných paradajok
- 1 čajovú lyžičku sušeného tymiánu
- 1 čajovú lyžičku sušeného rozmarínu
- Soľ a korenie podľa chuti
- Strúhaný syr na posypanie (voliteľné)
Zapekané bravčové mäso so zeleninou
Postup:
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Rozohrejte olivový olej na panvici pri strednej teplote. Pridajte nakrájané kúsky bravčového mäsa a opražte ich zo všetkých strán, kým nezhnednú. Mäso odložte bokom.
- Na tej istej panvici pridajte cibuľu a pretlačený cesnak. Smažte ich, kým cibuľa nezmäkne a nestane sa sklovitou.
- Pridajte papriky, mrkvu a cuketu na panvicu. Orestujte ich niekoľko minút, kým sa začnú zmäkčovať.
- Primiešajte nasekané paradajky, tymián, rozmarín, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
- Vráťte opražené mäso na panvicu a všetko poriadne premiešajte.
- Presuňte zmes do pekáča a rozotrite ju rovnomerne.
- Ak chcete, posypte ju strúhaným syrom.
- Zakryte pekáč a pečte ho 30 minút.
- Odstráňte kryt a pečte ďalších 15-20 minút, alebo kým sa mäso dobre prepečie a zelenina zmäkne.
- Podávajte teplo a vychutnajte si zapekané bravčové mäso so zeleninou!
Poznámka: Akékoľvek príchute a množstvo zeleniny môžete prispôsobiť svojmu vkusu. Môžete pridať aj bylinky ako petržlen alebo bazalku pre extra chuť.