Zapekané cestoviny so špargľou

Ak hľadáte recept na zapekané cestoviny so špargľou po slovensky, tu máte jednoduchý a lahodný návod:

Suroviny:

  • 250 gramov cestovín (najradšej používam penne alebo farfalle)
  • 1 väčšia cibuľa, nasekaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno
  • 250 gramov špargle, rozkrájanej na menšie kusy
  • 200 gramov smotany na varenie
  • 100 gramov strúhaného syra (parmezán alebo ementál)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa vlastnej preferencie

 

Zapekané cestoviny so špargľou

Postup:

Pálivé cestoviny gramigna

Pálivé cestoviny gramigna

Čítať viac »

  1. Cestoviny uvaríme „al dente“ v osolenej vode podľa pokynov na obale. Potom ich prepláchneme studenou vodou, aby sme zastavili proces varenia. Necháme ich bokom.
  2. Na panvici zahrejeme olivový olej a pridáme nasekanú cibuľu. Smažíme ju na strednom plameni, kým nezačne zlatnúť. Potom vmiešame cesnak a špargľu. Pokračujeme v opekaní, až kým špargľa nezmäkne a dochutíme soľou a korením podľa vlastnej preferencie.
  3. Do špargle pridáme smotanu na varenie a necháme ju povariť. Keď sa smotana zhustí, pridáme uvarené cestoviny a jemne premiešame, aby sa všetky ingrediencie dôkladne spojili.
  4. Zmes preložíme do pekáča a posypeme strúhaným syrom. Dáme do už predhriatej rúry na 180 °C na približne 15-20 minút, kým sa syr nezapeká a nezhnedne na vrchu.
  5. Keď sú cestoviny zapekané a syr sa roztopí, môžeme ich vybrať z rúry. Necháme ich trošku vychladnúť a následne ich môžeme servírovať.

Verím, že si vychutnáte tieto zapekané cestoviny so špargľou!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *