Zapekané činske rezance

Zapečené čínske nudle sú skutočne úžasným pokrmom! Tu máte recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 200g tenkých čínskych nudlí
  • 2 mrkvy, nakrájané na jemné prúžky
  • 1 červená paprika, rozkrájaná na tenké prúžky
  • 1/2 hlávky kapusty, nakrájanej na tenké prúžky
  • 1 cibuľa, rozkrájaná na tenké prúžky
  • 3 strúčiky cesnaku, drobne nasekané
  • 2 lyžice sójovej alebo rybej omáčky
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 1 čajová lyžička cukru
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • Nasekaná petržlenová vňať na posypanie

 

Zapekané čínske nudle

Postup:

Recept: Francúzska polievka

Recept: Francúzska polievka

Čítať viac »

  1. Rúru predhrejte na 180°C.
  2. Na veľkej panvici alebo woku zahrejte sezamový olej na strednej teplote.
  3. Pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich približne 2 minúty, kým nezmäknú a nezačnú voňať.
  4. Do panvice pridajte mrkvu, papriku a kapustu. Orestujte zeleninu približne 5 minút, pričom občas premiešajte, kým nezmäkne.
  5. Medzitým uvarte čínske nudle podľa pokynov na obale. Odkvapkajte a odložte na bok.
  6. Do panvice so zeleninou pridajte sójovú omáčku, rybiu omáčku (ak používate), cukor, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby sa zložky spojili.
  7. Vložte nudle do panvice a opatrne ich premiešajte, aby sa obalili v omáčke.
  8. Presuňte zmes do pekáča a uhladte povrch.
  9. Pečte v predhriatej rúre asi 20 minút, kým pokrm nezačne hnednúť a nezapečie sa.
  10. Vyberte z rúry a pred podávaním posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Užite si zapečené čínske nudle plné chutí a rôznorodých textúr!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *