Zapekané hovädzie mäso

Zapekané hovädzie mäso predstavuje fantastickú pochúťku, ktorá je bohatá na chuť a arómu. Tu nájdete jednoduchý návod na jeho prípravu:

Zoznam potrebných ingrediencií:

  • 500 g hovädzieho mäsa (hovädzie plátky)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na prúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 papriky (zelenej a červenej), narezané na pásiky
  • 200 g húb, nakrájaných na plátky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • 200 ml kulinárskej smotany
  • 100 g strúhanky
  • 50 g kryštálového cukru

 

Hovädzie mäso na zapekanie

Návod na prípravu:

Najlepšie cestoviny so syrovou omáčkou

Najlepšie cestoviny so syrovou omáčkou

Čítať viac »

  1. Mäso dôkladne umyte a osušte pomocou papierových utierok. Nakrájajte ho na tenké pláty.
  2. Na panvici zahrijte olivový olej a osmahnite cibuľu, cesnak, papriky a huby.
  3. Vložte mäso na panvicu a restujte ho z oboch strán, kým nezíska zlatistú farbu. Ochutnajte soľou a korením.
  4. Predhrejte rúru na teplotu 180 °C.
  5. Pokiaľ máte zapekaciu misku, naplňte ju striedavo vrstvami mäsa a zeleniny. Ak nie, môžete použiť pekáč.
  6. V inej nádobe zmiešajte smotanu na varenie so strúhankou a kryštálovým cukrom. Túto zmes nalejte do zapekacej misky alebo pekáča.
  7. Pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút, alebo pokiaľ povrch nie je zlatistý a zmes nezhustne.
  8. Po upečení je možné zapékane hovädzie mäso ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou a podávať s chrumkavým chlebom alebo zemiakovou kašou.

Dúfam, že si na tomto recepte na zapekané hovädzie mäso pochutnáte! Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *