Zapekané hovädzie mäso predstavuje fantastickú pochúťku, ktorá je bohatá na chuť a arómu. Tu nájdete jednoduchý návod na jeho prípravu:
Zoznam potrebných ingrediencií:
- 500 g hovädzieho mäsa (hovädzie plátky)
- 1 cibuľa, nakrájaná na prúžky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 papriky (zelenej a červenej), narezané na pásiky
- 200 g húb, nakrájaných na plátky
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- 200 ml kulinárskej smotany
- 100 g strúhanky
- 50 g kryštálového cukru
Hovädzie mäso na zapekanie
Návod na prípravu:
- Mäso dôkladne umyte a osušte pomocou papierových utierok. Nakrájajte ho na tenké pláty.
- Na panvici zahrijte olivový olej a osmahnite cibuľu, cesnak, papriky a huby.
- Vložte mäso na panvicu a restujte ho z oboch strán, kým nezíska zlatistú farbu. Ochutnajte soľou a korením.
- Predhrejte rúru na teplotu 180 °C.
- Pokiaľ máte zapekaciu misku, naplňte ju striedavo vrstvami mäsa a zeleniny. Ak nie, môžete použiť pekáč.
- V inej nádobe zmiešajte smotanu na varenie so strúhankou a kryštálovým cukrom. Túto zmes nalejte do zapekacej misky alebo pekáča.
- Pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút, alebo pokiaľ povrch nie je zlatistý a zmes nezhustne.
- Po upečení je možné zapékane hovädzie mäso ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou a podávať s chrumkavým chlebom alebo zemiakovou kašou.
Dúfam, že si na tomto recepte na zapekané hovädzie mäso pochutnáte! Prajem dobrú chuť!