Zapekané kuracie mäso s broskyňou a syrom je vynikajúce jedlo s bohatou chuťou. Tu je jednoduchý recept po slovensky:
Suroviny:
- 4 kúsky kuracieho mäsa (preferujte prsie)
- 2 broskyne, ošúpané a nakrájané na tenké plátky
- 100 g syra (hrudkový syr, ementál alebo kurča sa hodí)
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžička sušeného oregana
- Soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
Zapekané kuracie mäso s broskyňou a syrom
Postup:
- Kuracie mäso opláchnite, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
- Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni a pridajte nasekaný cesnak a kuracie mäso. Orestujte mäso z oboch strán, pokiaľ nie je dobre prepečené.
- Zapekacie riady potrite olejom a na ne umiestnite orestované kúsky kuracieho mäsa.
- Na vrch každého kúska mäsa položte niekoľko plátkov broskyne a posypte syrom. Pridajte sušený oregano, soľ a korenie podľa chuti.
- Zapekacie riady vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečte približne 20 minút, alebo kým sa syr dobre nerozpustí a nezhnedne.
- Podávajte s čerstvou zeleninou alebo prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!
Skvelý recept, určite vyskúšam!
Tento recept vyzerá naozaj chutne, ďakujem!
Milujem kuracie mäso s broskyňou, super tip!
Neviem si to dočkať, až si to uvarím doma.
Recepty s kuracím mäsom sú vždy skvelé, ďakujem!
Doma milujeme kuracie mäso, takže tento recept je ako stvorený pre nás. Ďakujeme!
Tento recept znie skvele! Určite ho vyskúšam. Ďakujem za tip!
Mňam, toto vyzerá naozaj chutne. Milujem kuracie mäso!
Nech sa páči, toto je presne ten druh receptu, ktorý som hľadal. Ďakujem za zdieľanie!