Tu je návod na zapečené kuracie prsia s majonézou prispôsobený slovenskému prostrediu:
Ingrediencie:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 4 polievkové lyžice majonézy
- 1 strúčik cesnaku (jemne nasekaný)
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička cesnakového prášku
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
- 100 g strúhaného tvrdého syra (napríklad ementál alebo cheddar)
Zapečené kuracie prsia s majonézou
Postup:
- Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte pomocou papierovej utierky. V prípade potreby odstráňte prebytočný tuk a kosti.
- V menšej miske spojte majonézu, nasekaný cesnak, mletú sladkú papriku, cesnakový prášok, soľ a čierne korenie.
- Kuracie prsia uložte do pekáča a natrite majonézovou zmesou z oboch strán.
- Posypte strúhaným syrom po celej ploche kuracích pŕs.
- Pekáč s kuracími prsami vložte do predhriatej rúry nastavenej na 200 °C a pečte približne 25-30 minút, kým sa kuracie mäso dôkladne upečie a syr sa rozpustí a získa zlatistú farbu.
- Servírujte ako hlavný chod s prílohou podľa vlastného uváženia, napríklad so zeleninovým šalátom alebo zemiakovou kašou.
Prajem dobrú chuť!