Tu je recept na zapiekané kuracie prsia s majonézou po slovensky:

Suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • 4 lyžice majonézy
  • 1 strúčik cesnaku (jemne nasekaný)
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 100 g strúhaného tvrdého syra (napr. ementál alebo cheddar)

 

Zapekané kuracie prsia s majonezou

Postup:

  1. Kuracie prsia dôkladne opláchnite a osušte papierovou utierkou. Podľa potreby odstráňte tuk a kosti.
  2. V malom miske premiešajte majonézu, nasekaný cesnak, mletú sladkú papriku, cesnakový prášok, soľ a čierne korenie.
  3. Kuracie prsia položte do pekáča a potrite majonézovou zmesou z oboch strán kuracieho mäsa.
  4. Posypte strúhaným syrom po celej ploche kuracích pŕs.
  5. Pekáč s kuracími prsiami vložte do predhriatej rúry na 200 °C a pečte približne 25-30 minút, alebo kým sa kuracie mäso úplne prepečie a syr sa rozpustí a získava zlatistú farbu.
  6. Podávajte ako hlavné jedlo s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zeleninovým šalátom alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *