Tu máte recept na zapekané kuracie rezne s kyslou smotanou v slovenskom jazyku:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích prs
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • 1/2 šálky múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky strúhaného syra
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 2 lyžice jemne posekaného petržlenového listu

 

Zapekané kuracie rezne s kyslou smotanou

Postup:

  1. Kuracie prsia naklepeme na rovnomernú hrúbku a osolíme a okoreníme zo všetkých strán.
  2. Na tanier si pripravíme trochu múky a na druhý tanier si vymiešame vajcia.
  3. Každý kúsok kuracieho mäsa najprv obaľujeme v múke, potom vo vajciach a opäť v múke.
  4. Na panvici rozpustíme maslo a prsia opečieme približne 3-4 minúty z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme stranou.
  5. Do panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
  6. Pridáme mletú sladkú papriku a premiešame.
  7. Potom pridáme kyslú smotanu a vývar, premiešame a privezieme to do varu. Teplotu znížime a necháme omáčku na miernom ohni povariť 2-3 minúty.
  8. Do zapekacej misy dáme opečené kuracie prsia a zalejeme ich pripravenou omáčkou.
  9. Posypeme strúhaným syrom a dáme do rúry, ktorú sme predhriali na 180°C, približne 20 minút, kým sa syr nezarumelí a nezhustne.
  10. Podávame zapekané kuracie rezne s kyslou smotanou posypané jemne posekaným petržlenovým listom. Môžeme ich podávať s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *