Tu máte recept na zapekané kuracie rezne s kyslou smotanou v slovenskom jazyku:
Suroviny:
- 4 kusy kuracích prs
- soľ a čierne korenie na dochutenie
- 1/2 šálky múky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky strúhaného syra
- 1/2 šálky kyslej smotany
- 2 lyžice masla
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 2 lyžice jemne posekaného petržlenového listu
Zapekané kuracie rezne s kyslou smotanou
Postup:
- Kuracie prsia naklepeme na rovnomernú hrúbku a osolíme a okoreníme zo všetkých strán.
- Na tanier si pripravíme trochu múky a na druhý tanier si vymiešame vajcia.
- Každý kúsok kuracieho mäsa najprv obaľujeme v múke, potom vo vajciach a opäť v múke.
- Na panvici rozpustíme maslo a prsia opečieme približne 3-4 minúty z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich vyberieme z panvice a odložíme stranou.
- Do panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
- Pridáme mletú sladkú papriku a premiešame.
- Potom pridáme kyslú smotanu a vývar, premiešame a privezieme to do varu. Teplotu znížime a necháme omáčku na miernom ohni povariť 2-3 minúty.
- Do zapekacej misy dáme opečené kuracie prsia a zalejeme ich pripravenou omáčkou.
- Posypeme strúhaným syrom a dáme do rúry, ktorú sme predhriali na 180°C, približne 20 minút, kým sa syr nezarumelí a nezhustne.
- Podávame zapekané kuracie rezne s kyslou smotanou posypané jemne posekaným petržlenovým listom. Môžeme ich podávať s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým šalátom.
Dobrú chuť!