Zapekané kuracie rezne z broskyňou a ryžou

 

Príprava zapekaných kuracích prsíčok s broskyňami a ryžou je jednoduchá a veľmi chutná. Tu je recept, ktorý určite vyskúšajte:

Zloženie:

  • 4 kusy kuracích prsíčok
  • 2 broskyne (olúpané a nakrájané na tenké plátky)
  • 1 šálka dlhozrnnej ryže
  • 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 1 šálka paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať (na dekoráciu)

 

Zapekané kuracie prsíčka s broskyňami a ryžou

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. V hrnci uvarte ryžu podľa pokynov a odložte ju nabok, keď je ešte trošku tvrdá.
  3. Na panvici ohrejte olivový olej a opražte cibuľu dozlatista. Následne pridajte cesnak a krátko opekajte asi 1 minútu.
  4. Kuracie prsíčka ochuťte soľou a korením. Položte ich na panvicu a opiekajte z oboch strán, kým nie sú dobre upečené.
  5. Keď sú prsíčka pripravené, odložte ich na stranu a do panvice pridajte broskyne. Smažte ich asi 2 minúty z oboch strán, aby zmäkli.
  6. Pridajte paradajkový pretlak a dôkladne premiešajte. Dochutíme soľou a korením a nechajte omáčku variť niekoľko minút, aby sa zahustila.
  7. Do zapekacej misy dajte polovicu ryže. Na ňu položte kuracie prsíčka a prelievajte ich omáčkou s broskyňami. Potom pridajte zvyšok ryže.
  8. Zapekaciu misku zakryte a vložte do predhriatej rúry. Pečte asi 20-25 minút, kým sa ryža dobre uvarí a chute sa prepoja.
  9. Hotové jedlo ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a môžete podávať.

Verím, že sa vám tento recept bude páčiť! Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte sa opýtať.

 

Zapekané kuracie rezne z broskyňou a ryžou - 2

2) Zapekané kuracie rezne z broskyňou a ryžou

  • 4 kuracie prsia
  • 1 plechovka konzervovaných broskýň (alebo čerstvé broskyne)
  • 200 g ryže (dlhozrnnej alebo basmati)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 150 g strúhaného syra (napr. eidam alebo mozzarella)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • bylinky (napr. tymián alebo oregáno) na dochutenie

Postup:

  1. Príprava ryže: Ryžu prepláchnite pod studenou vodou. V hrnci priveďte k varu 400 ml vody, pridajte ryžu a štipku soli. Varíme na miernom ohni približne 15–20 minút, alebo kým nie je ryža uvarená. Po uvarení sceďte a odložte nabok.

  2. Príprava kuracích prsíčok: Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky. Osoľte a okoreňte ich z oboch strán. Na panvici rozohrejte olivový olej a kuracie prsíčka opečte z oboch strán dozlatista, zhruba 5 minút na každej strane. Potom ich vyberte a…a nechajte to ochladnúť.

    Ako naporcovať kura video

    Ako naporcovať kura video

    Čítať viac »

  3. Zelenina: Na tej istej panvici na troche oleja opražte jemne nasekanú cibuľu a cesnak, až nadobudnú zlatohnedú farbu.

  4. Príprava broskýň: Z konzervovaných broskýň vylievame nálev a nakrájajte ich na plátky (ak používate čerstvé broskyne, ošúpte ich a nakrájajte na kocky).

  5. Zostavenie jedla: Do pekáča najprv rozložte uvarenú ryžu. Následne na ryžu položte opražené kuracie filé, na ktoré pridajte orestovanú cibuľu a cesnak. Na vrch ešte dorozložte nakrájané broskyne.

  6. Zaliatie smotanou: V miske skombinujte smotanu na varenie s bylinkami, soľou a korením. Tieto ingrediencie následne rovnomerne rozlejte po rezňoch a broskyniach.

  7. Zapekanie: Celú zmes posypte strúhaným syrom. Pekáč vložte do predhriatej rúry (na 180 °C) a pečte približne 25–30 minút, alebo kým syr nezíska zlatistú farbu.

  8. Podávanie: Po upečení nechajte pokrm chvíľu ochladnúť, potom nakrájajte a servírujte. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami podľa vlastného vkusu.

Príjemnú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

13 Komentárov

  1. Bernard Mikulik píše:

    Recept je skvelý, ľahko som ho pochopil a jedlo bolo skvelé.

  2. Albin15 píše:

    Zapekané kuracie rezne sú skvelé, určite si tento recept vyskúšam.

  3. Puskas Vieroslava píše:

    Recept je veľmi dobrý, ľahko som ho pochopila a určite si ho vyskúšam.

  4. JasnéMyslenie píše:

    Tento recept vyzerá skvele! Mám rád kombináciu kuracieho mäsa a broskýň. Určite to vyskúšam doma. Je to jednoduché a rýchle jedlo, ideálne pre rodinný obed!

  5. KuchyňaZázrakov píše:

    Wow, zapekané kuracie rezne s broskyňou! To je originálny nápad. Milujem, keď sa spojí sladké s chutným mäsom. Určite sa na to pozriem bližšie!

  6. ZlatýHráč píše:

    Tento recept ma zaujal, určite ho vyskúšam! Myslím si, že by chutil aj mojim deťom. Kombinácia broskýň a kuracieho mäsa je fantastická!

  7. VeseláSova píše:

    Recept na zapekané rezne s broskyňami vyzerá veľmi chutne! Som nadšený z toho, ako jednoduché je pripraviť takéto jedlo. Dám vedieť, ako sa mi podarilo!

  8. SvetlýPohľad píše:

    Toto jedlo je presne to, čo som hľadal! Znie to jednoducho a rýchlo na prípravu. Broskyne sú skvelým doplnkom k mäsu! Teším sa na varenie.

    1. ZelenýŠéf píše:

      Aj ja som nadšený z toho receptu! Vždy som hľadal niečo nové a toto je perfektné. Určite to vyskúšam tento víkend.

  9. _Rybka_22 píše:

    ‚Zapekaní kurací rezne‘ znie fantasticky! Milujem variabilitu receptov s kuracím mäsom a broskyňami, určite bude chutiť skvele!

  10. __Piknik__ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ Toto je presne ten typ jedla, ktorý má radi všetci členovia mojej rodiny. Už sa teším na spoločné varenie.

  11. PečenáHruška píše:

    Recept má super ingrediencie! Kuracie prsia a broskyne sú úžasná kombinácia a ryža dodáva výnimočný nádych. Hlavne že je aj jednoduché na prípravu!

    1. ChutnýKúsok píše:

      Určite ho vyskúšam! Vyzerá to ako ideálny recept pre rodinné stretnutia.