Zapekané mäsové guľky so zemiakmi

Ak hľadáte návod na zapekané mäsové guľky so zemiakmi v slovenskej kuchyni, tu je:

Budete potrebovať:

  • 500 g mletej kombinácie (hovädzie, bravčové alebo ich zmes)
  • 2-3 stredne veľké zemiaky
  • 1 cibuľu (jemne posekanú)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne posekané)
  • 1 vajce
  • 1/4 šálky strúhanky
  • 1/4 šálky mlieka
  • Soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • 1 lyžica oleja na opraženie cibule a cesnaku
  • 1 lyžica masla na vymastenie pekáča

 

Zapekané mäsové guľky so zemiakmi

Príprava:

Poleva z bielej čokolády

Poleva z bielej čokolády

Čítať viac »

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Pridajte soľ a odložte stranou.
  3. Na panvici zahrejte olej a opražte nasekanú cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nebudú svetlo zlaté.
  4. V miske zmiešajte mletú zmes, opraženú cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, mlieko, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte, až kým sa všetky ingrediencie nespoja.
  5. Pekáč vymastite maslom a noste polovicu plátkov zemiakov na dno.
  6. Z mäsového mixu formujte guľky veľkosti orecha a uložte ich na zemiaky v pekáči.
  7. Pokryte mäsové guľky zvyšnými plátkami zemiakov.
  8. Pekáč zakryte a pečte asi 40-45 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  9. Odstráňte zakrývanie pekáča a nechajte vrchnú vrstvu zemiakov zhnednúť ešte asi 10-15 minút.
  10. Zapekané mäsové guľky so zemiakmi môžete podávať buď samostatne, alebo s obľúbenou prílohou.

Prajem vám dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *