Zapekané mäsové guľky so zemiakmi

Ak hľadáte recept na zapekané mäsové guľky so zemiakmi po slovensky, tu ho máte:

Potrebujete:

  • 500 g mletej zmesi (hovädzie, bravčové alebo kombinácia oboch)
  • 2-3 stredne veľké zemiaky
  • 1 cibuľu (jemne nasekanú)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 1 vajce
  • 1/4 šálky strúhanky
  • 1/4 šálky mlieka
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžica oleja na opraženie cibule a cesnaku
  • 1 lyžica masla na vymastenie pekáča

 

Zapekané mäsové guľky so zemiakmi

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Osolte ich a odložte nabok.
  3. Na panvici rozohrejte olej a opražte nasekanú cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlaté.
  4. V miske zmiešajte mletú zmes, opraženú cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, mlieko, soľ a korenie. Dobre premiešajte, kým sa všetky ingrediencie nezmiešajú.
  5. Vymastite pekáč maslom a rozotrite polovicu plátkov zemiakov po dne.
  6. Z mäsového mixu tvarujte guľky veľkosti orechov a ukladajte ich na vrch zemiakov v pekáči.
  7. Pokryte mäsové guľky zostávajúcimi plátkami zemiakov.
  8. Pekáč zakryte a pecieme asi 40-45 minút, kým zemiaky nebudú mäkké.
  9. Odkryte pekáč a nechajte vrchnú vrstvu zemiakov zhnednúť ešte asi 10-15 minút.
  10. Zapekané mäsové guľky so zemiakmi môžete podávať samostatne alebo s prílohou podľa vášho výberu.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *