Zapekané mleté mäso s vajcom

Jedným z alternativných receptov na zapekané mleté mäso s vajcom je tento:

Zloženie:

  • 500 gramov mletej hovädziny alebo bravčovej slaniny
  • 1 väčšie vajíčko
  • 1 cibuľka, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1/2 šálky nasekaného špenátu (nepovinné)
  • 1/4 šálky strúhanky
  • 1/4 šálky mlieka
  • Soľ a korenie podľa vlastného vkusu
  • Olej na opraženie

 

Zapekané mleté mäso s vajcom

Postup prípravy:

Ako pripraviť guláš?

Ako pripraviť guláš?

Čítať viac »

  1. V mise skombinujte mleté mäso, cibuľu, cesnak, špenát (ak ho využívate), strúhanku a mlieko. Dobre premiešajte, až kým sa všetky zložky dokonale nespoja.
  2. Osolte a okoreňte podľa chuti. Pre tých, ktorí preferujú pikantnejšie jedlá, je možné pridať aj nejaké korenie, ako je chili.
  3. Na rozohriatej panvici zahrejte olej. Formujte zmes na mleté mäso do tvaru plátkov a opekajte ich z oboch strán, až kým nie sú zlatisté a dobre prepečené.
  4. Po upečení presuňte plátky mletého mäsa na servírovaciu dosku.
  5. V tej istej panvici, v ktorej ste opražili mäso, rozklepnite vajíčka a pridajte soľ. Opekajte ich podľa svojich preferencií – napríklad na tvrdo, s rozpusteným žĺtkom.
  6. Hotové vajíčka položte na vrch plátkov mletého mäsa.
  7. Tento pokrm môžete podávať samostatne alebo ako prílohu so zemiakmi, ryžou alebo šalátom.

Dobrú chuť! V prípade ďalších otázok neváhajte sa pýtať.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *